1,3 milioane de români vor primi scrisori de atenţionare privind RCA-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1,3 milioane de români, proprietari de autovehicule, vor primi în perioada următoare scrisori de atenţionare pentru rezolvarea situaţiei asigurării RCA. Albin Biro, membru în Consiliul Comisiei

1,3 milioane de români, proprietari de autovehicule, vor primi în perioada următoare scrisori de atenţionare pentru rezolvarea situaţiei asigurării RCA.
Albin Biro, membru în Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, spune că, din aceştia, numai 1,1 milioane nu au practic asigurare, iar 200.000250.000 de proprietari vor primi scrisoare de atenţionare chiar dacă au asigurarea în regulă. Este vorba de erorile care nu au reuşit totuşi să fie corectate în urma comparării bazelor de date a asigurătorilor cu cea a înmatriculărilor poliţiei. "Din numărul mare de erori care au apărut la prima comparare, de un milion, am reuşit să corectăm aproape 800.000", ne-a declarat oficialul CSA. Scrisoarea este redactată în termeni foarte politicoşi, "aproape ne cerem scuze că deranjăm", explică Biro. "Reamintim că există această bază de date (n.red. http://cedam.csa-isc.ro) şi că sunt două posibilităţi: ori e o eroare - şi rugăm proprietarul să ne ajute să o corectăm, contactând asigurătorul - ori nu are asigurare, şi îl rugam să decidă: dacă maşina funcţionează, să-şi facă asigurare, dacă nu, să reglementeze situaţia funcţie de situaţia reală a maşinii". Prima scrisoare e de atenţionare, iar proprietarul are trei luni să reglementeze situaţia. După trei luni de la scrisoarea de atenţionare urmează o a doua scrisoare, pentru suspendarea înmatriculării. "Consecinţa neasigurării RCA e suspendarea înmatriculării, după suspendare, conform ordonanţei, nu mai urmează nimic", explică oficialul CSA. Ulterior se va realiza o nouă comparare, în urma căreia ar urma să rezulte o bază de date certă, care să fie funcţională la data integrării europene.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite