118.000 maşini folosite, înmatriculate în 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 118.000 autoturisme second-hand de import au fost înmatriculate anul trecut în România, conform bazei de date a Registrului Auto Român. Volumul acestora reprezintă aproximativ 59 la

Aproape 118.000 autoturisme second-hand de import au fost înmatriculate anul trecut în România, conform bazei de date a Registrului Auto Român. Volumul acestora reprezintă aproximativ 59 la sută din numărul maşinilor noi cumpărate de români în 2005. Principala condiţie pentru înmatriculare o reprezintă îndeplinirea normelor de poluare Euro 3. În general, maşinile care respectă această normă sunt fabricate după anul 2000. Conform legislaţiei în vigoare, toate aceste autovehicule au efectuat inspecţia tehnică la reprezentanţele RAR, pentru a putea fi înmatriculate.
Anul viitor, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, va dispărea şi obligativitatea îndeplinirii normei Euro 3. Astfel, singura condiţie pentru înmatricularea unei maşini second-hand va fi ca aceasta să treacă de inspecţia tehnică a RAR-ului şi să îndeplinească normele de poluare de la data la care a fost fabricată. Cum nivelul taxelor suplimentare care vor fi percepute în funcţie de gradul de poluare al fiecărei maşini nu se anunţă foarte drastic, în 2007, numărul autoturismelor la mâna a doua va creşte semnificativ.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite