O "margaretă" în plus la pensiunea turistică, pe credit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a lansat un nou pogram de susţinere a dezvoltării turismului. Produsul se numeşte "Ecoambient Plus"

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a lansat un nou pogram de susţinere a dezvoltării turismului. Produsul se numeşte "Ecoambient Plus" şi asigură IMM-urilor care desfăşoară activităţi în domeniul turismului finanţări în limita sumei de 200.000 de euro.
Se pot finanţa astfel atât investiţiile necesare dezvoltării societăţii, cât şi unele cheltuieli curente. O firmă mică sau mijlocie poate beneficia simultan de ambele tipuri de finanţări, cu precizarea că finanţarea capitalului de lucru nu poate depăşi 10% din valoarea creditului de investiţii.Durata creditării este de maximum 10 ani în cazul finanţării investiţiilor şi de maximum un an în cazul finanţării capitalului de lucru necesar activităţii de investiţii, iar dobânda minimă este de 12% pe an. Rambursarea se face utilizând rate în principal egale sau inegale, lunare ori trimestriale, dobânda fiind plătită lunar, la scadenţă. Între avantajele suplimentare ale creditului, finanţatorul menţionează următoarele: n posibilitatea de rambursare anticipată fără percepere de taxe suplimentare, cu rescadenţare; n posibilitatea de a beneficia, la cerere, de o perioadă de graţie la plata principalului de maximum 9 luni; n solicitantul poate avea şi două credite simultan, dacă se încadrează în suma de 200.000 de euro (echivalent în lei); n garanţii flexibile.
"Ecoambient Plus" se alătură produsului de finanţare "Ecoambient", prin care pensiunile turistice rurale, în cadrul Programului de Dezvoltare Comunitară Ecoambient, beneficiază de finanţări de până la 100.000 RON atât pentru dotare, evaluare şi atestare, cât şi pentru susţinerea activităţilor curente, pentru o perioadă cuprinsă între 24 şi 60 luni şi la o dobândă variabilă plecând de la 10% pe an.
Produsul de finanţare "Ecoambient", destinat susţinerii pensiunilor turistice rurale, a fost lansat în luna iulie 2006. În cazul acestui produs de finanţare, garantarea se poate face cu bilet la ordin emis

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite