Germanii au început să tipărească mărci. Ce se întâmplă cu euro?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca centrală a Germaniei a început să tipărească mărci, Berlinul pregătindu-şi astfel ieşirea din zona euro, scrie cotidianului britanic Daily Express.

În condiţiile instabilităţii zonei euro, pe fondul crizei datoriilor din mai multe ţări din zona euro, viitorul monedei unice este pus sub semnul întrebării, notează Mediafax.

Nemţii nu mai vor monedă unică. Mai mult de trei sferturi dintre germani nu au încredere în euro şi sunt de părere că zilele monedei sunt numărate reiese dintr-un sondaj realizate în rândul populaţiei şi făcut public de Frankfurter Allgemeine.

Astfel, Daily Express susţin că banca centrală germană ar fi început deja să tipărească din nou mărci germane şi că acest lucru face parte din planul Berlinului de a părăsi zona euro.

Ieşirea nemţilor din zona euro ar fi un moment de importanţă majoră în istoria Germaniei. Această măsură ar adânci cu siguranţă prăpastia dintre cele mai puternice state din Uniunea Europeană.

Monda unică a fost privită cu scepticism de nemţi încă de la introducerea în circulaţie în 1999. Şi asta pentru că la vremea respectivă, marca era una dintre cele mai stabile monede din lume, a doua după dolarul american în ceea ce priveşte încrederea investitorilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite