Se majorează tarifele la taxi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tarifele pe kilometru practicate de firmele de taximetrie vor creşte, cel mai târziu de la 1 noiembrie a.c., preţul minim urmând să ajungă, cel mai probabil, la valoarea de 1,4 RON/ km.

Tarifele pe kilometru practicate de firmele de taximetrie vor creşte, cel mai târziu de la 1 noiembrie a.c., preţul minim urmând să ajungă, cel mai probabil, la valoarea de 1,4 RON/ km.
Reprezentanţii Consiliului General al Primăriei Municipiului Bucureşti urmează să aprobe săptămâna viitoare modificarea tarifelor minime şi maxime, valabile în prezent, ele urmând să fie puse imediat în aplicare. "Valoarea minimă urmează să fie de 1,4 RON/km, iar cea maximă de 3,5 RON/km, de la 0,45 RON/km, şi respectiv 8 RON/km cât este în prezent", a declarat, pentru Adevărul, preşedintele executiv al Camerei Naţionale a Taximetriştilor din România, Teodor Laurenţiu Anghel. Potrivit acestuia, prin această modificare s-a urmărit eliminarea tarifului exorbitant de 8 RON/km, practicat în prezent de circa 100 de taximetrişti din Capitală, şi de care se lovesc majoritatea celor care apelează la aceste tipuri de servicii. Modificarea tarifelor în sensul majorării lor este necesară, potrivit reprezentanţilor din domeniu, pentru acoperirea cheltuielilor, balanţele contabile nefiind tocmai roze. La un calcul sumar, reiese că, zilnic, pentru fiecare maşină aflată în trafic, companiei de taximetrie îi revine aproximativ 10 RON. "După scăderea tuturor variabilelor, şi aici vorbim de combustibil, rate la leasing, pentru maşinile aflate în această situaţie, salarii, licenţă şi dispecerizare, reiese că la un venit mediu zilnic de 130 RON/maşină, companiei îi revine aproximativ 100 de lei", a precizat Anghel. Surse din cadrul unei companii de taximetrie din Capitală au declarat pentru Adevărul că tariful optim pentru acoperirea costurilor s-ar situa în jurul valorii de 1,6-1,7 RON/km. Modificarea tarifelor va genera însă alte costuri suplimentare pentru companii, în condiţiile în care valorile existente pe aparatele de taxat trebuie modificate. "Schimbarea pentru 200 de maşini costă 10.000 RON", spun oficiali din sistem.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite