Dezvoltatorii afirmă că băncile nu acceptă ieftinirea locuinţelor - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică scrie despre preţul locuinţelor şi întreţinerea apartamentelor noi, execuţii pe nimicuri casnice, internet banking şi preţul chiriilor.

Dezvoltatorii afirmă că băncile nu acceptă ieftinirea locuinţelor

Preţurile la locuinţe au scăzut cu circa 40-50% în ultimii doi ani, însă în continuare oraşul este împanzit de anunţuri "de vânzare" la balcoanele blocurilor. Cum se apără jucătorii din piaţă? Dezvoltatorii susţin că nu pot să reducă preţurile sub nivelul minim la care s-au înţeles cu băncile, care la rândul lor spun că urmăresc interesele deponenţilor. În acelaşi timp proprietarii de apartamente vechi fac preţul "după cum văd pe internet", scrie ZF.

Întreţinerea şi administrarea lasă proprietarii apartamentelor noi fără bani

Pe lângă ratele care trebuie plătite la bănci, întreţinerea şi alte servicii din ansamblurile rezidenţiale fac tot mai grea viaţa noilor proprietari, scrie Săptămâna Financiară. Situaţia costurilor lunare ale proprietarilor din ansamblurile rezidenţiale noi diferă în funcţie de mai mulţi factori. Cei mai importanţi sunt facilităţile interioare ale complexului, calitatea execuţiei şi, nu în ultimul rând, numărul de apartamente locuite efectiv.

Execuţii pe nimicuri casnice

Tot mai mulţi patroni de întreprinderi mici reclamă că sunt executaţi de către Fisc pentru datoriile pe care nu le mai pot onora către stat din cauza crizei. Unele dintre firme au datorii mărunte, dar statul neîndurător le scoate la vânzare tot ce le găseşte prin sedii: de la paturi, mese, scaune, până la saltele sau alte nimicuri. Ziarele sunt pline de anunţuri în care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală scoate la licitaţie bunurile societăţilor, de la apartamente şi terenuri, până la maşini, calculatoare sau obiecte de mobilier, scrie Bursa.

Totul despre Internet Banking: oferte, costuri, comisioane

Cu serviciile Internet Banking poţi să-ţi administrezi în orice moment conturile curente şi depozitele, să faci plăţi, schimburi valutare şi multe altele, asta la un cost mai mic decât cel practicat la ghişeele băncilor. Money.ro prezintă ofertele primelor zece bănci pentru serviciul de Internet Banking.

Preţurile chiriilor scad infim, în pofida majorării ofertei de apartamente

Deşi numărul de oferte noi a înregistrat în martie un surplus de 14,7% în toate cele patru categorii de apartamente, această creştere nu a avut o influenţă notabilă asupra evoluţiei chiriilor, fiind de reţinut doar o scădere minoră de preţ în cazul apartamentelor cu patru camere, potrivit Financiarul.







Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite