Cele mai lichide acţiuni de la BVB cresc pentru a doua zi consecutiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Titlurile Societăţilor de Investiţii Financiare s-au apreciat, în medie, cu 2,69%

După un debut pe uşoară scădere, piaţa bursieră a închis şedinţa de tranzacţionare de ieri pe creştere. Cursul celor mai lichide acţiuni a urcat cu 0,89%, indicele BET-Compozit s-a apreciat cu 0,51%, iar acţiunile SIF au recuperat, în medie, 2,69%.
"ţinând cont de evoluţia şedinţei de astăzi (n.red. - ieri), s-ar părea că piaţa a depăşit impactul incertitudinilor din domeniul politic", este de părere Marcel Murgoci, director de tranzacţionare al Estinvest Focşani.
Ordine mai mari de cumpărare pe segmentul SIF-urilor au apărut către finalul şedinţei. "Ordinele nu au fost afişate în piaţă, acţiunile fiind cumpărate direct de la vânzător", spune Murgoci. Cea mai mare creştere, de 3,23%, a fost înregistrată de acţiunile SIF Moldova (SIF 2) şi de SIF Oltenia (SIF 5), care au închis la cursul de 2,8800 lei/titlu şi, respectiv, de 3,2000 lei/titlu. SIF Banat-Crişana (SIF 1) a revenit peste pragul de 3,000 lei/acţiune, încheind la preţul de 3,0600 lei/acţiune (+3,03%).
SIF Transilvania şi-a lichidat deţinerile la Retezat SA
Titlurile SIF 3 au urcat, ieri, cu peste două puncte procentuale, până la 2,8600 lei/acţiune. Societatea de investiţii a vândut pachetul deţinut la Retezat SA Sibiu. La cursul de 40,50 lei/acţiune, SIF Transilvania a vândut 96.384 de acţiuni deţinute la societatea listată pe Rasdaq. În sectorul petrolier, acţiunile Petrom (SNP) au evoluat între un minim de 0,5700 lei/acţiune şi un maxim de 0,5850 lei/acţiune, şi au închis la cursul de 0,5800 lei/acţiune, în creştere cu numai 0,87% faţă de sesiunea precedentă. După ce au atins un maxim de 0,0886 lei/acţiune, titlurile Rompetrol Rafinare Constanţa (RRC) au închis, ieri, la preţul de 0,0881 lei/acţiune, în creştere cu 2,44%. După ce, la începutul săptămânii, Raiffeisen Bank şi-a lichidat participaţia la societatea de asigurare Agras, banca a anunţat ieri că deţine mai puţin de 5% din capitalul Wiener Stadtische, cel mai mare grup de asigurări din Austria. Grupul austriac deţine compania de asigurare Unita. La rândul său, aceasta din urmă este acţionarul majoritar de la Agras. Unita a achiziţionat luni pachetul de acţiuni Agras vândut de Raiffeisen Bank. În urma acestei tranzacţii, participaţia Unita la capitalul Agras a ajuns la 88%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite