Leonardo, afaceri de 100 mil. € în insolvenţă - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre afacerile Leonardo, datoriile statului către mediul de afaceri sau afacerile HP România. Printre alte subiecte, Gaultier cere despăgubiri de peste un milion de dolari de la o firmă din Sibiu, iar acţiunile Armax Gaz Mediaş îşi continuă aprecierea.

Leonardo, afaceri de 100 mil. € în insolvenţă. Leonardo, cel mai mare retailer local de încălţăminte care a intrat în insolvenţă în octombrie la presiunile creditorilor, este optimist în ceea ce priveşte plata datoriilor de circa 100 mil. euro, chiar dacă afacerile au scăzut în 2009 cu 36% în euro şi cu 19% în lei faţă de 2008. Compania a anunţat că a finalizat 2009 cu afaceri de 100 de milioane de euro, în condiţiile în care proprietarul Florin Panea a renunţat la 47 de magazine deschise în mai multe oraşe din ţară, potrivit Ziarul Financiar.

Datoriile statului către mediul de afaceri se ridică la 1,5 miliarde de euro.
Statul datorează agenţilor eco­nomici aproximativ 1,5 miliarde de euro, suma rezultată din contrac­tele încheiate şi rambursările de TVA. Cele mai mari restanţe către firme le au administraţia locală şi sectorul sănătăţii. Reprezentanţii mediului de afaceri avertizează că datoriile statului sunt foarte mari şi produc efecte în cas­cadă în sectorul privat, scrie Financiarul.

2009, un an profitabil pentru HP România, deşi afacerile au scăzut.
Afacerile HP România au scăzut în 2009 la nivelul anului 2007, dar activitatea companiei a fost mai profitabilă, situaţie care a permis menţinerea numărului de salariaţi, a declarat, ieri, directorul general al HP România, Radu Enache, citat de Mediafax. "Anul 2009 a fost unul prost pentru HP România. Compania a pierdut anul trecut ce a câştigat în 2008, dar activitatea a fost mai profitabilă şi, din acest motiv, n-am operat disponibilizări de personal", a spus Enache, care nu a dat mai multe detalii, anunţă Curierul Naţional.

Gaultier cere despăgubiri de peste un milion de dolari de la o firmă din Sibiu.
Arată precum parfumul franţuzesc, însă ceva miroase a putred! Designerul Jean Paul Gaultier a cerut firmei Agfa Trans Service Sibiu, care comercializează pafumuri false, fabricate în China, despăgubiri în valoare de 760.000 de euro (1,02 milioane USD), potrivit AP. Seful poliţiei financiare din Sibiu, Nicolae Fumurescu, spune ca 16.000 de sticle de parfum fals au fost importate din China şi că autoritatile romane au trimis la Paris mostre de parfum pentru a fi analizate, rezultatele dovedind ca parfumul este fals, potrivit Money.

Acţiunile Armax Gaz Mediaş îşi continuă aprecierea.
Titlurile producătorului de echipamente pentru industria energetică "Armax Gaz" Mediaş (simbol ARAX) au urcat, ieri, cu încă 3,73%, la 0,139 de lei/acţiune, după ce vineri s-au apreciat cu 4,69%.  În total, au fost schimbate, ieri, 7,57 milioane de acţiuni ARAX, la preţuri cuprinse între 0,13 lei şi 0,14 lei/titlu. Valoarea tranzacţiilor a fost de 1,04 milioane de lei, notează Bursa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite