Vom avea o lege a invenţiilor de utilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a postat pe site-ul propriu de internet şi va promova un proiect de lege privind protecţia invenţiilor prin modele de utilitate, prin care se va

Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a postat pe site-ul propriu de internet şi va promova un proiect de lege privind protecţia invenţiilor prin modele de utilitate, prin care se va simplifica procedura de acordare a certificatelor.
Modelele de utilitate sunt invenţiile noi care au ca obiect un produs ce reprezintă o soluţie tehnică la o problemă. Acestea vor putea fi protejate cu două condiţii: să prezinte o activitate inventivă şi să fie susceptibile de aplicare industrială. Aplicarea viitoarei legi va veni în avantajul persoanelor fizice şi întreprinderilor mici şi mijlocii, a declarat, ieri, directorul general al OSIM, Gabor Varga. "Proiectul de lege privind protecţia invenţiilor prin model de utilitate se adresează acelor invenţii simple care nu au necesitat o imaginaţie foarte bogată şi care erau până acum respinse atunci când cereau brevet de invenţie", a spus Varga. Iar directorul general adjunct al OSIM, Alexandru ştrenc, a adăugat: "Certificatul se va acorda mai uşor, în circa 12 luni, şi va fi valabil şase ani, cu posibilitate de prelungire la 10 ani". Oficialii OSIM au mai declarat că doresc să modifice legea brevetelor de invenţie, în vederea aderării la marca unică europeană de la data de 1 ianuarie 2007, ceea ce va însemna că pe toate mărcile româneşti va sta înscris faptul că sunt produse în Uniunea Europeană.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite