Firmele de leasing au ajuns să recupereze bărci şi jet-skiuri - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre obiectele recuperate de firmele de leasing, bonusurile acordate de Société Générale sau părerea preşedintelui BVB despre o posibilă fuziune cu Bursa din Sibiu. Printe alte subiecte, BNP Paribas a ieşit din criză, iar CNVM nu renunţă la comisionul de un milion de euro.

Firmele de leasing au ajuns să recupereze bărci şi jet-skiuri. Firmele de leasing au ajuns să recupereze şi bunuri mai puţin obişuinte de la clienţii rău-platnici, cum ar fi aparate de bronzat, bărci de pescuit, jet-skiuri, maşini de tricotat sau automate de cafea, după ce anul trecut s-au concentrat în special de recuperarea pe maşini. De exemplu, pe site-ul TBI Leasing, printre cele mai neobişuinte obiecte recuperate şi scoase acum la vânzare se numară o barcă de pescuit de tip Merry Fisher 625, la preţul de 28.000 de euro plus TVA, dar şi mai multe aparate de bronzat, preţul celui mai scump fiind de 4000 de euro plus TVA., scrie Ziarul Financiar.

Société Générale va acorda bonusuri de 250 mil. €. Numărul 2 al sectorului bancar fran­cez, Société Générale, a anunţat un beneficiu net anual de 678 mil. euro, peste previziunile pieţei, care miza pe 605 mil. euro. Pe ultimul trimestru din 2009, beneficiul a fost de 221 mil. euro, în condiţiile în care prognozele analiştilor s-au situat în jurul valorii de 150 mil. euro. În urmă cu un an, acest indice s-a cifrat la numai 87 mil. euro. În acest context, preşedintele director general al instituţiei, Frédéric Oudéa, a anunţat că banca pe care o conduce va plăti operatorilor săi de piaţă bonusuri în valoare totală de 250 mil. euro pentru activităţile prestate în 2009, anunţă Financiarul.

Stere Farmache, BVB: Nu exclud fuziunea cu Bursa din Sibiu. Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti nu mai vede în Bursa de la Sibiu un rival. Stere Farmache ia în calcul o fuziune, chiar dacă o astfel de decizie ar fi prematură. "Colaborarea cu Bursa din Sibiu poate să fie un pas logic în consolidarea internă pieţei de capital româneşti. Este însă prematur să luăm o decizie şi mai ales în acestă şedinţă," a declarat Stere Farmache, preşedintele BVB, potrivit Money.

BNP Paribas a ieşit din criză. Posturile de televiziune franceze anunţau miercuri seară, în "Breaking News", o veste bună, dar surprinzătoare: 5,8 miliarde de euro a fost în 2009 profitul PNB Paribas - una dintre cele mai mari bănci ale Franţei. Mai bine de jumătate din profit a fost realizat din activităţile speculative de investiţii, cel mai des criticate la declanşarea crizei financiare. La nivelul întregului an, beneficiul băncii a crescut cu 93 la sută. Este prima bancă franceză ce se salvează din criză şi trece pe profit, relatază Curierul Naţional.

CNVM nu renunţă la comisionul de un milion de euro.
Comisia Naţională a Valori-lor Mobiliare a ieftinit, ieri, de la 2% la 1,8% comisionul care îi revine din valoarea acţiunilor subscrise în ofertele publice de preluare şi a decis, printr-un aviz, că "deal"-urile cu cele 3,3 miliarde acţiuni "Rompetrol Rafinare" de luni să fie încadrate ca făcând parte din oferta de preluare lansată, luni, de Grupul Rompetrol. Acesta a dat 248 de milioane de lei (aproximativ 60 de milioane de euro) pentru 15,7% din Rompetrol Rafinare, în prima zi de derulare a ofertei, scrie Bursa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite