Firmele italiene facturează în România aproape şapte miliarde de euro pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CONTRADICŢIE România, principalul partener economic al Italiei pe linie productivă, are o imagine proastă în Peninsulă. Imigranţii români contribuie cu peste 1% la PIB-ul Italiei, dar sunt şi ei prost văzuţi.

Firmele italiene din România încasează 6,9 miliarde pe an, iar românii din Italia contribuie cu circa 2,26 milarde la PIB-ul ţării. În mod paradoxal, aceeaşi români sunt „oaia neagră" în Penisulă.

Institutul Naţional de Statistică a Italiei (ISTAT) a publicat recent o serie de date care impun câteva reflecţii. România este principalul partener economic al Italiei pe linie industrială.

Mai exact, în ţara noastră activează 3.777 firme italiene, cu 138.000 de angajaţi, dintre care 116.000 implicaţi în activităţi productive. Pe locul doi la sectorul industrial se află Brazilia (peste 75.000 angajaţi), urmată de China (peste 66.000) şi Franţa (circa 57.000)

România, concurenţă cu SUA

Principalul „concurent" al României sunt Stalele Unite, unde Italia se concentrează pe servicii, cu 106.000 angajaţi.

Tot pe linie de servicii Italia înregistrează o bună prezenţă în Germania, cu 66.000 de angajaţi. În total, firmele italiene prezente în străinătate facturează circa 386 miliarde de euro şi au aproximativ un milion jumătate de angajaţi.

Citeşte pe adevarul.it de ce România este o "piesă de rezistenţă" în economia italiană şi de ce este totuşi luată în râs.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite