In timp, investitiile OMV vor determina reduceri de personal la Petrom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numarul de angajati ai SNP Petrom va fi mentinut dupa privatizarea companiei, insa personalul va fi redus in anii urmatori, o data cu dezvoltarea si modernizarea capacitatilor principalei firme

Numarul de angajati ai SNP Petrom va fi mentinut dupa privatizarea companiei, insa personalul va fi redus in anii urmatori, o data cu dezvoltarea si modernizarea capacitatilor principalei firme petroliere din Romania. "Nu se pune problema unor disponibilizari masive. Este normal ca, o data cu investitiile care vor dura cativa ani de zile, sa se produca o imbunatatire a nivelului tehnic al Petrom, iar aceasta va afecta si o serie de modificari de personal", a declarat, ieri, ministrul Economiei, Dan Ioan Popescu. Problema unor eventuale disponibilizari a fost discutata, luni, la Bucuresti, de presedintele consiliului de administratie al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, cu Liviu Luca, liderul sindicatului de la Petrom. La discutii a participat si Dan Ioan Popescu. Potrivit ministrului, OMV "apreciaza si recunoaste" contractul de munca al salariatilor Petrom, considerat de Ruttenstorfer "bun inclusiv pentru OMV". Actualul contract de munca va fi mentinut pana la sfarsitul anului, cand vor avea loc negocieri pe aceasta tema intre patronat si sindicate. Liviu Luca a solicitat presedintelui OMV ca proiectele de investitii si strategia grupului austriac dupa preluarea Petrom sa fie discutate cu reprezentantii sindicatelor. Dan Ioan Popescu a spus ca Ruttenstorfer a fost de acord cu aceasta propunere. Discutiile dintre reprezentantii OMV si ai sindicatelor companiei romanesti vor continua dupa 15 august. Ministerul Economiei si Comertului intentioneaza sa incheie contractul de privatizare saptamana viitoare.
Ruttenstorfer apreciaza politica de restructurare a Petrom
Companiile de servicii in sectorul petrolier, externalizate din cadrul SNP Petrom, ar putea participa la contractele externe incheiate de OMV, dupa ce grupul austriac va prelua Petrom. Ministrul Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu, a declarat, ieri, ca a propus presedintelui OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, intr-o discutie care a avut loc luni la Bucuresti, implicarea firmelor externalizate din Petrom in derularea unor contracte externe ale OMV. "Raspunsul a fost favorabil", a spus Dan Ioan Popescu, care a precizat ca propunerea are la baza experienta acumulata de specialistii romani in diverse state. El a precizat ca Ruttenstorfer a fost de acord, totodata, cu mentinerea colaborarii dintre Petrom si firmele de servicii in domeniu, in anumite conditii, dupa privatizarea principalei societati petroliere din Romania. "Ruttenstorfer a apreciat ca politica de restructurare a Petrom a fost corecta si si-a declarat totala disponibilitate de a continua aceste contracte, normal, cu conditia legata de calitatea lucrarilor si de pretul acestora", a spus Dan Ioan Popescu. Incepand din 2002, au fost externalizate unele activitati ale sucursalei Petromar Constanta, iar Petrotrans Ploiesti s-a desprins de Petrom si s-a constituit ca societate independenta. Tot in 2002, au fost externalizate operatiunile desfasurate de Petrom prin sucursala Petroserv Bucuresti, salariatii fiind angajati de societatea Petrom Service.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite