Boeing vrea să construiască taxiuri spaţiale în hangarul NASA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taxiul spaţial propus de Boeing
Taxiul spaţial propus de Boeing

Boeing plănuieşte să construiască taxiuri spaţiale într-un hangar de procesare a navetelor spaţiale NASA, potrivit unor surse din interiorul companiei, citate de CNBC.

Compania ar fi ajuns la o înţelegere cu Centrul Spaţial Florida, care urmează să închirieze Boeing un hangar, după cum a declarat purtătoarea de cuvânt Susan Wells, care a specificat că detaliile privind termenii înţelegerii vor fi anunţate luni. Surse apropiate discuţiilor susţin că Boeing se va concentra asupra producţiei de taxiuri spaţiale.

Centrul Spaţial Kennedy lucrează la un plan pentru restructuarea unui port spaţial care, pe lângă faptul că va sprijini viitoarea navă NASA, va găzdui clienţii comerciali, militari şi internaţionali.

Boeing este una dintre cele patru companii pe care NASA le sponsorizează pentru a dezvolta navete spaţiale care să transporte astronauţi pe Staţia Spaţială Internaţională, un proiect în valoare de 100 de miliarde de dolari.

Odată cu retragerea navetelor spaţiale ale NASA din aceasta vară, Statele Unite sunt în prezent dependente de Rusia pentru transportul astronauţilor pe staţia orbitală, serviciu pentru care plăteşte aproximativ 350 de milioane de dolari pe an.

NASA speră să poată utiliza servicii de transport americane până la sfârşitul anului 2016.

Taxiul spaţial propus de Boeing este o capsulă cu şapte locuri, numită CST-100, care se va lansa de pe racheta Atals 5, mai scrie CNBC.

NASA a cheltuit 388 de milioane de dolari pentru a sprijini dezvoltarea de nave spaţiale pentru pasageri. Boeing a câştigat 18 milioane de dolari în prima etapă de finanţare a programului şi 92,3 milioane de dolari în cea de-a doua fază, care în prezent este în curs de desfăşurare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite