Azi în presă - Declaraţiile lui Isărescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Ţigările şi benzina aruncă inflaţia în aer", titrează Evenimentul Zilei , care scrie despre revizuirea, de către BNR, a prognozei pe 2008, referitoare la inflaţie, la 6,6%.

"Ţigările şi benzina aruncă inflaţia în aer", titrează Evenimentul Zilei , care scrie despre revizuirea, de către BNR, a prognozei pe 2008, referitoare la inflaţie, la 6,6%. "Inflaţia va fi chiar mai mare da că va creşte creditarea, iar petrolul va continua să se scumpească", notează publicaţia citată.

"Mugur Isărescu se bucură că se ieftinesc apartamentele", observă Gândul , care citează declaraţia guvernatorului BNR cu privire la ceea ce cotidianul amintit numeşte "partea plină a paharului economiei româneşti": "Există o corecţie a pieţei imobiliare. N-o văd în legătură cu decizia de dobândă, nici cu normele de creditare. Corecţia este legată de altceva. Piaţa imobiliară a fost emergentă, disproporţionată, sub formă de piele de leopard". Partea goală a paharului este, bineînţeles, creşterea preţurilor şi inflaţia, care ar putea ajunge, pentru luna iulie, la puţin peste 9%, aminteşte Gândul.

"Inflaţia importată, excesul de cerere, supraîncălzirea economiei şi escaladarea preţului petrolului au determinat BNR să prognozeze o inflaţie anuală mai mare în 2008 şi în 2009. Preţurile ar urma să se calmeze începând din august", scrie şi Cotidianul , care precizează că "BNR mizează pe o evoluţie în scădere a preţurilor de import, determinată de aprecierea leului".

"Isarescu avertizeaza ca economia se incinge", titrează România Liberă , referindu-se la declaraţiile guvernatorului Băncii Naţionale, care a estimat o crestere a Produsului Intern Brut (PIB) cu 8-9% in acest an, peste potenţialul economiei.

"Leul tare ţine în frîu inflaţia", scrie Jurnalul Naţional , care observă că, deşi guvernatorul BNR a dat o veste proastă, anunţând noile estimări legate de inflaţia pe 2008, leul s-a apreciat imediat şi a coborît la 3,5 lei/euro, nivel neatins din decembrie 2007.

Pe acelaşi subiect, în Adevărul:

BNR avertizează: avem o economie supraîncălzită!

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite