E oficial. Ursus a cumpărat Bere Azuga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ursus Breweries, subsidiară a SABMiller, au cumpărat, astăzi, 71% din acţiunile producătorului local de bere, Bere Azuga, tranzacţie anunţată în exclusivitate încă de săptămâna trecută

Ursus Breweries, subsidiară a SABMiller, au cumpărat, astăzi, 71% din acţiunile producătorului local de bere, Bere Azuga, tranzacţie anunţată în exclusivitate încă de săptămâna trecută de ziarul Adevărul.

“Ne bucuram că putem adăuga în portofoliul Ursus Breweries una dintre cele mai renumite mărci româneşti. Este o responsabilitate pentru noi să păstrăm tradiţia românească a acestei mărci şi o oportunitate în acelaşi timp să îi construim un profil şi o vizibilitate la nivel naţional. Achiziţia Bere Azuga reflectă dorinţa noastră de a oferi consumatorilor o varietate de mărci de cea mai înaltă calitate, adaptată diverselor ocazii de consum“ , a declarat Stephan Maria Weber, Preşedinte al Ursus Breweries.

Compania Bere Azuga, deţinătoare a mărcilor de bere Azuga şi Valea Prahovei, îşi desfăşoară operaţiunile în fabrica de la Azuga şi are o cotă de piaţă estimată la 0,6%, potrivit unui comunicat al Ursus Breweries. Bere Azuga este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi avea o valoare de piaţă, în ultima zi de tranzacţionare anterioară acestei comunicări, de 9,3 milioane de euro, la o valoare per acţiune de 1,73 Euro. Valoarea activelor brute achiziţionate este de 24,8 milioane de euro.

Ursus Breweries este unul dintre cei mai mari producători interni şi deţine în România patru fabrici la Cluj-Napoca, Timişoara, Buzău şi Braşov şi are peste 1.500 de angajaţi. Mărcile URSUS Breweries sunt: Peroni Nastro Azzurro, URSUS, Redd’s, Timişoreana, Stejar, Ciucaş şi Pilsner Urquell.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite