3,25 milioane de poliţe RCA, încheiate în primele trei luni din 2007

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul poliţelor de asigurare de răspundere civilă auto (RCA) înregistrate la 1 aprilie în baza de date a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a crescut, faţă de aprilie 2006, cu

Numărul poliţelor de asigurare de răspundere civilă auto (RCA) înregistrate la 1 aprilie în baza de date a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a crescut, faţă de aprilie 2006, cu 500.000 de unităţi, la 3,25 milioane, a declarat, ieri, vicepreşedintele CSA, Constantin Buzoianu. "Suntem în etapa de evaluare a calităţii datelor transmise de companiile de asigurări şi am constatat că stăm destul de slăbuţ la corectitudinea datelor şi la ritmul de introducere a acestora în bază, iar ponderea erorilor se situează la circa 10-15% din totalul înregistrărilor", a afirmat Buzoianu la Forumul internaţional de asigurare-reasigurare. El a arătat că, după finalizarea etapei de evaluare, CSA nu va mai proceda ca anul trecut, când a trimis înştiinţări la domiciliu posesorilor de autovehicule care nu figurează cu asigurare RCA în baza de date a Comisiei, denumită CEDAM. "Anul acesta stabilim altă strategie, pe care o vom dezbate în Consiliul CSA, şi vrem ca situaţia erorilor să fie transmisă de compania emitentă de poliţe, care să şi corecteze greşelile, astfel să avem date corecte", a explicat reprezentantul CSA.

La începutul lunii aprilie a anului trecut figurau în baza CEDAM circa 2,77 milioane de poliţe RCA. Potrivit autorităţii de reglementare în domeniu, piaţa RCA a înregistrat în primul trimestru o creştere de 71%, comparativ cu perioada similară din 2006, la 245 milioane de euro, iar volumul contractelor pe segmentul CASCO a avansat cu 55%, la 179 milioane de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite