A început autorizarea administratorilor de pensii private

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a început, ieri, procedurile de autorizare şi avizare în sistemul pensiilor administrate privat (pilonul II), pentru care aşteaptă

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a început, ieri, procedurile de autorizare şi avizare în sistemul pensiilor administrate privat (pilonul II), pentru care aşteaptă cereri din partea companiilor interesate. CSSPP autorizează, potrivit legislaţiei, constituirea societăţilor de pensii administrate privat, a administratorilor de fonduri, a fondurilor de pensii administrate privat şi a prospectelor schemelor de pensii.

O societate de pensii, persoană juridică română, poate administra un fond de pensii administrat privat numai în baza deciziei de autorizare de administrare, emisă de către CSSPP.

Un fond de pensii se constituie prin contract de societate civilă şi trebuie să aibă minimum 50.000 de participanţi. Numărul minim de participanţi trebuie realizat în perioada primilor trei ani de la data constituirii fondului de pensii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite