500.000 euro pentru un centru software la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Intreprinderilor Mici şi Mijlocii va aloca peste 500.000 de euro pentru contruirea unui centru de soft destinat studeţilor craioveni. Centrul va fi dotat cu aparatură de ultimă generaţie, a spus astăzi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Calculatorul - util, indispensabil sau periculos pentru copii?

"M-am întâlnit cu domnul ministru Niţă şi ne-a scris o adresă prin care ne comunică faptul că oferă judeţului Dolj un parc de soft. Este vorba de o sumă foarte mare, de peste câteva sute de mii de euro, şi trebuie să îi punem la dispoziţie o clădire de circa 5-6 mii de metri pătraţi. E un lucru deosebit pentru judeţul nostru şi pentru Universitatea din Craiova. Probabil că vom amplasa acest centru de soft în celebrul bloc S200, dacă tot se modernizează”, a declarat Ion Prioteasa.

Blocul S200 este o construcţie de 10 etaje, din centrul Craiovei, începută înainte de 1990 şi încă nefinalizată. În ultimul an, Universitatea din Craiova, cea care a primit imobilul de la autorităţile locale, a demarat lucrările de finalizare ale acestui bloc, transmite NewsIn.

Am avut în această dimineaţă o întîlnire cu rectorul Universităţii, Ion Vladimirescu. Am ajuns la concluzia că e foarte necesar pentru Craiova. Începem un schimb de documente pentru ca Universitatea să se ocupe de acest proiect şi o să îi răspundem domnului Constantin Niţă ca la Craiova să se poate construi acest parc de soft”, a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite