128 de firme vor primi fonduri europene pentru dezvoltarea resurselor umane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
128 de firme vor primi fonduri europene pentru dezvoltarea resurselor umane
128 de firme vor primi fonduri europene pentru dezvoltarea resurselor umane

Ministerul Muncii a selectat 128 de cereri de finanţări nerambursabile pentru angajări noi, formarea profesională a salariaţilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, în valoare de 22,6 milioane de euro, dintr-un total de 250 de solicitări analizate, se arată într-un comunicat al instituţiei. Totodată, autorităţile au stabilit prelungirea termenului de depunere a proiectelor până la 31 martie 2010.

Valoarea totală a celor şase linii de finanţare lansate în cadrul schemelor de ajutor de stat şi de minimis,la de 31 martie 2009, a fost de 142,4 milioane de euro. Astfel, până la 9 octombrie, au fost depuse 294 de cereri de ajutor de stat şi de minimis în valoare de 48,4 milioane euro.Dintre acestea, până la 9 octombrie au fost evaluate 250 de cereri.

Cel mai mare număr de cereri (110) a fost depus pentru linia de finanţare "Specializarea/ perfecţionarea angajaţilor proprii", în valoare de 22,6 milioane de euro, din care au fost evaluate 93 de cereri, 17 fiind încă în proces de evaluare. Din această categorie au fost selectate pentru finanţare 41 de cereri, de 9,72  milioane de euro, ceea ce reprezintă 73% din suma alocată. Pentru linia de finanţare "Programe de mentorat pentru tinerii angajaţi", a fost depusă o singură cerere de finanţare de 0,37 milioane euro, care a fost selectată pentru finanţare. Din suma totală alocată acestei linii de finanţare, ajutorul solicitat până în prezent de firmele din România reprezintă 17,13%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite