Chinezii vor să construiască la Rovinari un grup energetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Investiţia chinezilor se ridică la circa un miliard de euro
Investiţia chinezilor se ridică la circa un miliard de euro

China National Electric Equipment Corporation vrea să construiască la Rovinari un grup energetic de 500 MW, a anunţat directorul de investiţii al CE Rovinari, Vasile Tudorescu, după o întâlnire cu reprezentaţi ai companiei chineze, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, investiţia este estimată la circa un miliard de euro.

Reprezentanţii celei mai mari companii de stat din China pentru furnizare de echipamente pentru industria energetică au sosit la  Târgu Jiu cu scopul de a finaliza nişte negocieri care durau de aproximaiv un an. Directorul de investiţii al CE Rovinari, Vasile Tudorescu a precizat că şansele de realizare a investiţiei sunt foarte mari, chiar şi după ce CE Rovinari va fi inclusă în viitoarea companie energetică Electra.

Citeşte şi:

Divizia de trading de electricitate a Gazprom s-a înscris pe bursa de energie de la Bucureşti
Rod Christie, GE Energy: „Guvernul să conducă ţara, nu industria“
Intrăm în South Stream doar cu depozite de gaze

"Indiferent de forma viitoare de organizare, chiar şi în cadrul Electra, complexul va demara procedurile pentru a înfiinţa cu chinezii o societate mixtă, care să se ocupe de realizarea noului grup energetic. Ei sunt dispuşi să asigure partea financiară şi, mai ales, echipamentele necesare, iar noi ne vom implica sub alte forme. Este ceva similar cu modul de construire a reactoarelor 3 şi 4 la Cernavodă", a declarat Tudorescu.

CE Rovinari a fost inclusă în noua companie energetică Electra alături de complexurile de la Craiova şi Turceni, precum şi de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Nuclearelectrica şi o parte din Hidroelectrica.

Potrivit site-ului CE Rovinari, construirea unui bloc energetic nou de 500 MW este cuprinsă în strategia de dezvoltare pentru perioada 2009 - 2010.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite