Lacăt pe „Carpaţiul“ de Sfântu Gheorghe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto: Arhivă
foto: Arhivă

Fabrica de ţigarete din municipiul Sfântu Gheorghe şi-a suspendat activitatea pe termen nelimitat, în urma unei solicitări a ANAF către o bancă privind executarea unei scrisori de garanţie bancară, emisă în favoarea statului, pentru suma de aproape 2,5 milioane de euro.

Prefectul de Covasna, Gyorgy Ervin, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că fabrica de electronic cigarette din Sfântu Gheorghe şi-a suspendat activitatea. Potrivit sursei citate, suspendarea activităţii fabricii vine în urma solicitării scrise a ANAF adresată băncii Piraeus Bank România, printr-o adresă din 13 decembrie, să execute scrisoarea de garanţie bancară, emisă de bancă în favoarea sa, pentru suma de 2,47 milioane de euro, reprezentând garanţie constituită pentru funcţionarea antrepozitului fiscal al SC Galaxy Tobacco SA - Sucursala Fabrica de Ţigarete Sfântu Gheorghe.

Conform legii, executarea garanţiei atrage suspendarea autorizaţiei de funcţionare, a explicat prefectul Gyorgy Ervin. Astfel, el a precizat că SC Galaxy Tobacco SA - Sucursala Fabrica de Ţigarete Sfântu Gheorghe şi-a suspendat activitatea de fabricare a ţigaretelor şi activitatea de comercializare a produselor din tutun.

Sandor Csaba, şef tehnic şi vicelider sindical în cadrul Fabricii de ţigarete din Sfântu Gheorghe, a declarat, pentru Mediafax, că decizia de suspendare a activităţii a fost luată la finele săptămânii trecute. "Este un cadou de Crăciun din partea Finanţelor", a spus el. Potrivit sursei citate, în prezent fabrica are 84 de angajaţi, care, începând de săptămâna viitoare şi până în 10 ianuarie, ar fi intrat, oricum, în concediu de odihnă. Sandor nu a putut să precizeze când va fi retrasă decizia de suspendare a activităţii. Fabrica de ţigarete din Sfântu Gheorghe are peste 110 ani de la înfiinţare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite