Justiţia a blocat transferul activelor ICA Ghimbav către Eurocopter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Braşov a blocat transferul activelor IAR Ghimbav la Eurocopter. Luna trecută, judecătorii de la instituţia braşoveană au admis recursul intentat de micii acţionari ai societăţii din Ghimbav cu privire la respingerea cererii de ordonanţă preşedinţială şi a dispus „suspendarea executării Hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor IAR SA Ghimbav (...) până la soluţionarea în fond a acţiunii în

Este vorba exact despre hotărârea prin care se aproba transferul celor mai importante active ale societăţii braşovene către Eurocopter România, parte a concernului Eurocopter. Procesul a fost intentat de către Societatea de Investiţii Financiare Transilvania şi de către fondul de investiţii MEI Roemenie en Bulgajije împotriva companiei IAR Ghimbav, a Eurocopter România şi Ministerului Economiei şi Comerţului, acţionarul majoritar al firmei din Ghimbav. Eurocopter România face parte din structura grupului „European Aeronautic Defence and Space Company EADS N.V." Olanda (EADS). Grupul EADS este activ la nivel mondial în domenii precum producţia şi marketingul aeronavelor comerciale şi militare, echipamentelor de telecomunicaţii, sistemelor de apărare şi securitate, sateliţilor, lansatoarelor şi infrastructurilor orbitale.

Potrivit bzb.ro, cea mai vânată de către francezi a fost Hala de montaj, ei făcându-şi planurile că prin „preluarea acesteia" ar putea finaliza în timp util contractul de 550 de milioane de euro pentru modernizarea elicopterelor Armatei Britanice.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite