IAR Ghimbav termină anul în forţă. Noi contracte, parafate cu Indonezia, Oman, NATO şi MApN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania speră pe 2010 la un profit de aproape trei ori mai mare decât estimase la începutul anului. Consiliul de Administraţie al companiei IAR Ghimbav va propune acţionarilor companiei pe 6 decembrie modificarea în creştere a Bugetului de Venituri şi Cheltuieli în urma încheierii unor contracte de export şi suplimentării unor contracte cu clienţii interni.

Astfel, veniturile ce vor fi realizate în cursul acestui an vor ajunge 70,219 milioane de lei, în creştere cu 55% faţă de valoarea prognozată la începutul anului, de doar 45213 milioane de lei, precizeazaă bzb.ro.

În acelaşi timp, cheltuielile propuse a se realiza până la 31 decembrie sunt de 65,719 milioane de lei, în creştere cu 51% faţă de valoarea prognozată la începutului anului, de 43,491 milioane de lei. De asemenea, fondul de salarii al companiei a fost majorat cu 27% faţă de estimarea iniţială, valoarea acestuia crescând de la 8,297 milioane de lei la 10,670 milioane de lei.
În aceste condiţii, valoarea estimată a profitului la finele anului creşte cu 161%, de la 1,722 milioane de lei la 4,5 milioane de lei.
La baza modificării stau, potrivit unei informări adresate acţionarilor pe site-ul companiei, încheierea a două contracte de export cu Indonezia şi Oman, în valoare de 8,5 milioane de lei, suplimentarea Contractului NATO – modernizarea unui elicopter PUMA 330 – cu 4,3 milioane de lei, suplimentarea cu 5 milioane de lei a unui contract de echipare de elicoptere cu sisteme PLS şi staţii de radiolegătură TALON pentru elicopterele IAR 330 PUMA SOCAT ale Ministerului Apărării Naţionale, precum şi suplimentarea unui contract de revizii şi reparaţii cu SMFA cu 0,1 milioane de lei.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite