Anca Boagiu a şters Braşovul de pe harta autostrăzilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Boagiu
Anca Boagiu

Singurul segment unde traficul rutier impune construcţia unei autostrăzi - respectiv Valea Prahovei, de la Comarnic şi până la Braşov, nu este cuprins în planurile Ministerului Transporturilor. Anca Boagiu, experta în autostrăzi care se cojesc (a se vedea Autostrada Piteşti Bucureşti, pe vremea când s-a iniţiat în jobul de ministru) a scos acest tronson din priorităţile Ministerului pe care-l conduce. În schimb, Ministrul Transp

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat că îşi propune ca, în următorii trei ani, ministerul să construiască 530 de kilometri de autostradă şi să modernizeze 800 de kilometri de drumuri naţionale. „Am accelerat atragerea fondurilor de coeziune şi a sumelor de la Banca Europeană de Investiţii pentru ca în trei ani să avem 530 de kilometri de autostradă şi 800 de kilometri de drumuri naţionale modernizate", a declarat Boagiu la un seminar de profil.

Ea a arătat că în prezent Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) pregăteşte proiecte pentru noua proiecţie financiară a Uniunii Europene din intervalul 2014-2020. „Pregătim proiecte ca să nu mai păţim ca în perioada 2007-2008 când nu am reuşit să atragem niciun fond de la UE în principal din cauză că nu aveam autorităţile de management auditate", a spus Boagiu.

Ministrul a afirmat că doreşte să atragă tânăra generaţie la MTI, precum şi la companiile din subordine, pentru că are nevoie de oameni "tineri, dinamici şi cu viziune europeană". „Nu neg profesionalismul celor de azi care lucrează la minister, dar cred că un nou val de energie este absolut necesar pentru a ne atinge obiectivele. Am văzut că tânăra generaţie are un potenţial imens, care trebuie valorificat pentru progresul României", a precizat ministrul de resort.

Autostrada Transilvania va beneficia de mai puţine resurse financiare în 2011, a declarat Eusebiu Pistru, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. „În acest moment, bugetul Ministerului Transporturilor duce lipsă de resurse financiare, iar împreună cu specialiştii noştri căutăm resurse financiare pentru a continua Autostrada Transilvania. Pentru 2011, avem foarte puţine resurse financiare pentru această autostradă”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Printre priorităţile MTI, Boagiu a amintit de strategia Dunării, dezvoltarea transportului intermodal, modernizarea căii ferate şi deblocarea fondurilor UE concomitent cu reformarea managementului companiilor din subordinea ministerului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite