Aerodromul Braşov „aşteaptă“ încă două luni aeroportul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Braşov, Nicolae Ţucunel (foto), care este şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Aerodromului Iosif Şilimon (societate care urmează să construiască şi să administreze aeroportul mic al Braşovului), a declarat, ieri, că „în cazul în care se va face Aeroportul Internaţional Braşov - Ghimbav vom putea renunţa la construcţia aerodromului".

Am înţeles că Ronald Weisberger (preşedintele Intelcan, firma care urmează să opereze Aeroportul Internaţional Braşov -Ghimbav - n. red.) ar fi declarat că în două - trei luni vor demara lucrările. În 2008 ni se promitea că în toamna lui 2010 se va putea zbura de la Braşov, dar vedem că nu s-a ajuns nicăieri cu acel proiect. Noi ne-am gândit să aşteptăm şi această perioadă, de două - trei luni, după care, dacă nu se va întâmpla nimic să pornim proiectul aerodromului", a mai spus Ţucunel pentru bzb.ro, care a precizat că Aerodromul este o soluţie de rezervă care va fi activată în cazul în care proiectul Aeroportului Internaţional nu va fi pus în aplicare.

„Aeroportul mic poate fi prima etapă în proiectul mare. Dar în primul rând este nevoie de înţelegere politică. Oamenii politici trebuie să înţeleagă că această necesitate a unui aeroport la Braşov este reală. Braşovul este izolat fără aeroport, mai ales în ceea ce priveşte mediul de afaceri. Nu are rost să punem în concurenţă cele două proiecte. Se discută încă un proiect de rezervă“, a declarat Ţucunel.

Proiectul construcţiei Aeroportului Internaţional Braşov este un proiect al Consiliului Judeţean Braşov, care însă stagnează din cauza lipsei de fonduri. Conform planurilor iniţiale, aeroportul ar fi trebuit finalizat în toamna acestui an, însă lucrările nu au fost începute până în prezent.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite