Zarea Bucureşti va împrumuta şase milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul de băuturi alcoolice Zarea Bucureşti va contracta credite de maximum şase milioane de euro, garantate cu un teren şi construcţiile aferente, situate în Capitală, şi cu un

Producătorul de băuturi alcoolice Zarea Bucureşti va contracta credite de maximum şase milioane de euro, garantate cu un teren şi construcţiile aferente, situate în Capitală, şi cu un contract de cesiune de creanţe. Operaţiunea a fost aprobată de acţionari la 18 octombrie.

Zarea a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri de 18,15 milioane lei, în avans cu 14% faţă de aceeaşi perioadă din 2006, pe fondul majorării producţiei, iar profitul net s-a diminuat cu 94,2%, la 57.000 lei.

Acţionarii principali ai Zarea sunt compania poloneză Ambra, cu 44,64%, şi firma Karom Trading Romania, cu 30,02%, ambele fiind controlate de producătorul german de spumante Schloss Wachenheim, care deţine mai multe fabrici în Germania, Polonia, Cehia şi România. Totodată, Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului deţine la Zarea un pachet de 4,31% din acţiuni.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite