Wizrom vrea să se listeze la Bursă în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul de soluţii informatice pentru afaceri Wizrom vrea să se listeze pe piaţa de capital în 2010, estimând până atunci şi o dublare a vânzărilor, prognozate pentru acest an la

Producătorul de soluţii informatice pentru afaceri Wizrom vrea să se listeze pe piaţa de capital în 2010, estimând până atunci şi o dublare a vânzărilor, prognozate pentru acest an la peste 11 milioane de dolari. "Mai mult ca sigur, în 2010 ne vom cota la bursă. Ne aşteptăm să ne dublăm vânzările până atunci", a declarat, joi, directorul general al Wizrom, Cristian Udrescu.

El a adăugat că nu a fost decis încă pachetul de acţiuni care va fi listat, iar bursa pentru derularea acestei operaţiuni va fi aleasă dintre cele din Bucureşti, Tel Aviv şi Londra.

În prezent, compania îşi desfăşoară activitatea în România, Bulgaria şi Republica Moldova. "Deocamdată nu intenţionăm să ne extindem pe alte pieţe. Vrem să ne consolidăm poziţia, mai ales că piaţa românească a soluţiilor informatice pentru afaceri este în creştere", a adăugat Udrescu.

Pentru acest an, compania estimează o creştere cu 50% a valorii totale a contractelor încheiate pentru furnizarea de software, comparativ cu 2006 când a atins 7,5 milioane de dolari.

Afacerea creşte cu 50% pe an

"În primele nouă luni ale anului, ritmul de creştere a fost de 50%, nivel pe care vrem să-l păstrăm până la sfârşitul anului", a afirmat directorul de vânzări al companiei, Zemy Apfelbaum.

Principalele produse ale companiei sunt soluţiile de afaceri WizCount, cu o pondere de 40% din totalul contractelor încheiate, şi WizPro, cu circa 30%.

Totodată, peste 75% din cifra de afaceri a Wizrom este generată de contractele cu întreprinderile mici şi mijlocii, iar restul de cele cu companii mari.

>> Vrem să ne consolidăm poziţia, mai ales că piaţa românească a soluţiilor informatice pentru afaceri este în creştere

Cristian Udrescu
directorul general al Wizrom

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite