Vienna Insurance, profit cu 29% mai mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vienna Insurance Group, care deţine cinci companii de asigurări pe piaţa din România, a afişat un profit brut de 4,41 milioane de euro în primele nouă luni ale acestui an, în creştere cu

Vienna Insurance Group, care deţine cinci companii de asigurări pe piaţa din România, a afişat un profit brut de 4,41 milioane de euro în primele nouă luni ale acestui an, în creştere cu 29,2% faţă de acelaşi interval din 2006, pe fondul avansului cu 80% al primelor brute subscrise.

Rezultatele afişate de VIG în România se referă la companiile Omniasig, Omniasig Asigurări de Viaţă, Unita şi asigurătorul agricol Agras, dar le exclud pe cele ale Asirom. În urma cumpărării a 50,2% din capitalul Asirom, Vienna Insurance Group are o cotă de piaţă de aproximativ 27%, ceea ce înseamnă că firma a devenit lider pe piaţa din România.

Firmele de asigurări deţinute de Vienna Insurance Group (VIG) în România au afişat prime de 301,73 milioane de euro în primele nouă luni din 2007, în urcare cu 80,4% faţă de acelaşi interval din 2006, ca urmare a avansului pe segmentul asigurărilor de locuinţe şi accidente, potrivit raportului financiar publicat, miercuri, de grupul austriac.

Grupul VIG a înregistrat prime brute subscrise de 291,04 milioane de euro pe segmentul asigurărilor de locuinţe şi de accidente în perioada menţionată, în urcare cu 83,2% faţă de acelaşi interval din 2006.

Totodată, pe segmentul asigurărilor de viaţă, primele brute subscrise înregistrate de societate au ajuns la 10,68 milioane de euro, cu 27,2% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Vienna Insurance Group AG deţine, în prezent, pachetul majoritar de 50,2% din Asirom, societate cumpărată recent.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite