Vacanţe mai scumpe în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Târgul de Turism, românii îşi pot antama sejururi la preţuri cu peste 10% mai mari. Destinaţiile externe solicitate rămân în continuare Austria şi Elveţia, pentru schi, la care se adaugă Bulgaria, Slovacia, Slovenia sau Portugalia.

Locaţia clasică pentru târgul de turism, respectiv Romexpo, este mai deprimantă ca oricând pentru vizitatorii nevoiţi să traverseze un şantier înainte de a ajunge la pavilioanele expoziţionale, respectiv 13, 14, 15 şi 16. Lipsa altor spaţii de conferinţe cu o suprafaţă atât de mare în Bucureşti îi face pe tour-operatorii din turism să suporte aceste inconveniente.

Inghesuială de sărbători

Sub aceste auspicii, cele 250 de firme participante vor încerca, începând de astăzi, să atragă turiştii în sezonul de iarnă 2008 – 2009, deşi multe din locaţiile ieftine (vile, pensiuni, moteluri) sunt deja ocupate pentru Crăciun şi Revelion.

Preţurile pachetelor turistice pentru sărbătorile de iarnă din acest an au crescut cu peste 10% comparativ cu cele din 2007, atât pentru destinaţiile interne, cât şi pentru cele externe, pe fondul majorării preţului combustibilului şi al utilităţilor.

Potrivit ANAT, în acest an, numărul românilor care îşi vor petrece sărbătorile de iarnă în staţiuni din ţară, prin intermediul agenţiilor de turism, va creşte cu 10% faţă de anul trecut, până la circa 140.000 de persoane. Zonele din România cele mai căutate pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă sunt staţiunile de pe Valea Prahovei, Predeal şi Poiana Braşov.

4.000 de euro pentru destinaţiile exotice

În cazul destinaţiilor externe, pe primul loc în topul preferinţelor se află Austria, urmată de Bulgaria, Elveţia, Egipt, Tunisia şi Turcia.

Ofertele agenţiilor pentru sărbătorile de iarnă cuprind pachete cu preţuri de la 200 de euro (fără transport) până la peste 1.500 de euro, dar există oferte şi pentru destinaţii exotice, unde preţul unui pachet depăşeşte 4.000 de euro de persoană.

Ce se întâmplă la Romexpo

Participă  250 de firme din 19 ţări; preţul biletului: 7 lei.

Pavilioanele 14 şi 15 vor găzdui agenţii de turism şi tour-operatori, iar pavilioanele 13 şi 16 – participări oficiale şi regionale, internaţionale, autorităţi şi asociaţii profesionale, staţiuni turistice, hoteluri, pensiuni.

Destinaţii şi pachete turistice inedite: revelion pe litoralul românesc şi bulgăresc al Mării Negre; Kenya; concerte în Europa programate în 2009 (Depeche Mode, Ac/DC, Richard Clayderman).

Unele agenţii vor practica reduceri de 5-10% la pachetele turistice.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite