UniCredit şi HVB Ţiriac au finalizat procesul de fuziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua instituţie de credit va concura cu Raiffeisen Bank pentru locul trei în clasamentul celor mai importante bănci din România Fuziunea subsidiarelor bancare ale UniCredit Group în

Noua instituţie de credit va concura cu Raiffeisen Bank pentru locul trei în clasamentul celor mai importante bănci din România

Fuziunea subsidiarelor bancare ale UniCredit Group în România, HVB Ţiriac Bank şi UniCredit Romania, s-a finalizat prin crearea unei noi instituţii financiare, UniCredit Ţiriac Bank. În urma fuziunii internaţionale dintre grupurile HVB şi UniCredit, anunţată în urmă cu doi ani, procesul din România este unul dintre primele finalizate în regiunea Europei Centrale şi de Est.

Pentru conducerea noii bănci a fost desemnată o echipă formată din Răsvan Radu, preşedinte executiv, susţinut de vicepreşedintele responsabil de Divizia Corporate, Melih Mengu, şi Andreas Gschwenter, vicepreşedinte responsabil de Divizia de operaţiuni şi business support. Totodată, din echipa de management fac parte şi Marco Cravario, vicepreşedinte responsabil de Divizia financiară, şi Armin Huber, vicepreşedinte responsabil de Divizia risc. Dan Pascariu este preşedintele Consiliului de Administraţie.

Trei segmente de clienţi, unite într-o singură bancă

HVB Bank avea parteneriate cu companiile mari şi multinaţionale, având un portofoliu semnificativ de clienţi germani şi austrieci, dar şi de clienţi din categoria Private Banking. Banca Ţiriac era un jucător puternic îndeosebi pe segmentul persoanelor fizice şi al IMM, în timp ce UniCredit România se concentrase pe companiile româneşti de dimensiuni medii, dar şi pe investitorii din Italia şi Turcia. "Fuziunea în sine a fost construită pe ideea preluării celor mai bune elemente din ambele bănci, deci, din punct de vedere a finalităţii, clientul nu are decât de câştigat", a precizat Dan Pascariu.

UniCredit Ţiriac, pe locul patru în topul bancar

La sfârşitul primului trimestru al anului 2007, băncile care au fuzionat au înregistrat un profit brut combinat de 83 milioane lei (în creştere 51% comparativ cu rezultatele celor două bănci în perioada similară a anului precedent), venituri totale de 197 milioane lei (în creştere 17,7% faţă de primul trimestru din 2006) şi active în valoare de 12 miliarde lei (3,7 miliarde euro). UniCredit Ţiriac are peste 600.000 de clienţi şi o reţea de 136 de sucursale în 38 de judeţe.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite