Tabere pentru copii pe banii UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O firmă clujeană va primi un sprijin de 24.000 de euro pentru achiziţionarea de corzi, hamuri şi carabiniere. Uniunea Europeană acordă firmelor până la 200.000 de euro pentru dotarea cu echipamente. Valoarea proiectului nu poate depăşi 500.000 de euro.

Mai citeşte şi:
adevarul.it - De ce creşte numărul patronilor români în Italia?
Cursul, piedică în calea finanţării UE
Proiecte integrate pentru satul tau
Sprijin european pentru micii fermieri
Recreeaza-te la tara cu bani europeni!
Proiecte eligibile fara sanse de finantare
Expertii în fonduri raspund cititorilor
La ce usi bati pentru banii de la UE
Fermele ecologice merg bine cu bani de la UE
Statie de incubatie cu sprijin de la UE
Fabrica de nutreturi cu bani de la UE


Adventure CAMPS este o firmă clujeană ce organizează de patru ani tabere pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani. În acest an, sejururile vor avea loc la Şuncuiuş (judeţul Bihor), Râul Sadului şi Noul Săsesc (judeţul Sibiu) şi la Straja (judeţul Hunedoara).

În urmă cu un an, din dorinţa de a pune la dispoziţia copiilor mai multe echipamente, conducerea companiei a decis să solicite fonduri europene.

A întocmit un proiect în valoare de 192.000 de lei (aproape 50.000 de euro) şi l-a depus la autoritatea de management. 113.000 de lei (aproximativ 27.000 de euro), reprezentând 70% din totalul cheltuielilor eligibile, constituie sprijinul nerambursabil de la Uniunea Europeană. Diferenţa este reprezentată de contribuţia proprie, provenită din profitul obţinut de companie în ultimii ani.

Caiace şi veste de salvare 

Cu banii de la Uniunea Europeană, firma şi-a propus să achiziţioneze diverse echipamente de birou - mobilier, hardware, software –, dar şi echipamente destinate taberelor.

„Este vorba despre corzi, hamuri, carabiniere, dar şi echipamente acvative, precum caiace, veste de salvare sau padele. De asemenea, vrem să cumpărăm şi echipamente complete destinate paintballului“, spune Marcela Câmpian, managerul Adventure CAMPS. Investiţia va sprijini foarte mult activitatea din tabere.

„Vom reuşi să oferim din nou clienţilor noştri servicii precum caiacul, pe care anul trecut nu le-am avut în ofertă. În anii precedenţi, foloseam caiace second-hand“, spune managerul. Marcela Câmpian povesteşte că nu a întâmpinat până acum probleme în derularea acestui proiect. „E drept că suntem de abia la început. Oricum, fiind un proiect cu o valoare mică, nu trecem prin proceduri complicate. Chiar contractul prevede simplificarea acestora“, explică Câmpian.

Planuri de viitor

Managerul spune că poate singura problemă a fost faptul că a demarat târziu proiectul, iar atunci când a făcut previziunile, în mai 2008, nu se vorbea despre criză.

Conducerea Adventure

CAMPS îşi propune ca în viitor să acceseze fonduri europene şi prin intermediul altor proiecte. „Mai avem un proiect pregătit, pe linia de finanţări a investiţiilor tehnologice, care prevede dezvoltarea unor softuri personalizate“, spune managerul. De asemenea, compania intenţionează să întocmească un proiect pentru certificare.

Câmpian se declară extrem de mulţumită de modul în care a decurs procesul de întocmire şi implementare a proiectului. „Îi sfătuiesc pe toţi să apeleze la fondurile europene, dar este esenţial să se informeze în prealabil“, a mai declarat Câmpian.

Tehnologii noi pentru firme

Micii antreprenori pot accesa prin Programul Operaţional Regional, domeniul de intervenţie 4.3. - „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor“, fonduri prin care să-şi finanţeze investiţiile ce vizează majorarea capacităţii de producţie.

Fie că este vorba de achiziţii de echipamente şi tehnologii noi, de sisteme IT, fie de construcţii, extinderi sau modernizări ale spaţiilor de producţie, valoarea proiectului trebuie să fie cuprinsă între 20.000 şi 500.000 de euro.

Uniunea Europeană poate acorda sprijin nerambursabil de până la 70% din valoarea eligibilă a proiectului, dar nu mai mult de 200.000 de euro. Diferenţa de 30% din cheltuielile eligibile, dar şi costurile neeligibile vor fi acoperite de solicitant.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite