Cofinanţare 100% pentru accesarea de fonduri UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca de Export-Import a României, EximBank, a lansat ieri un pachet de produse destinat firmelor şi autorităţilor care au proiecte finanţate din fonduri structurale.

Citeşte şi:
Culturi "tradiţionale" de afine, trandafiri şi trufe în loc de cartofi şi sfeclă

Prin acest pachet, instituţia acordă credite de investiţii pentru cofinanţarea contribuţiei proprii a beneficiarului de fonduri UE, prefinanţare, precum şi scrisori de intenţie neangajante. EximBank poate acorda credite de investiţii destinate cofinanţării, iar firmele care au încheiat un contract de finanţare cu autoritatea de management pot obţine până la 100% din valoarea cheltuielilor eligibile şi neeligibile aferente contribuţiei proprii.

Se acoperă şi decalajele de timp

Finanţarea se acordă în lei sau în valută pe termen scurt, mediu şi lung în funcţie de tipul proiectului, perioada de implementare şi capacitatea de rambursare a firmei. Totodată, banca aprobă împrumuturi pentru prefinanţarea nevoilor companiilor, pentru acoperirea decalajului de timp care apare între momentul plăţilor făcute de furnizori în cadrul proiectului şi cel al încasărilor de la autoritatea de management.

Creditele destinate prefinanţării unui proiect se acordă pe o perioadă de maximum doi ani, se precizează într-un comunicat al instituţiei financiare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite