Profitul Băncii Transilvania a scăzut cu 90% în primul semestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profitul Băncii Transilvania a scăzut cu 90% în primul semestru
Profitul Băncii Transilvania a scăzut cu 90% în primul semestru

Banca Transilvania a raportat un profit net de 11 milioane de lei la finele primelor şase luni ale acestui an, cu 90,1% mai mic decât căştigul obţinut în perioada similară a anului trecut, respectiv 111,43 de milioane de lei, în contextul unei politici de provizionare riguroase, adaptate climatului economic dificil.

Banca avea la finele primului semestru provizioane de 222 de milioane de lei, cu mult peste valoarea din intervalul ianuarie-iunie de anul trecut, când costul net al riscului de credit a fost de 16 milioane de lei.

Totuşi, profitul operaţional înainte de provizionare a crescut cu 57% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 148 de milioane de lei la 232 de milioane de lei.

"Rezistăm foarte bine acestui mediu economic plin de provocări, adaptându-ne strategia, direcţionând-o preponderent către eficienţă şi spre optimizarea serviciilor. Am acţionat în sensul menţinerii unei stabilităţi în relaţiile cu clienţii noştri, venind cu oferte dedicate, în momentele atipice pe care le parcurgem şi focusându-ne puternic pe reducerea costurilor băncii. Având în vedere evoluţia Băncii Transilvania şi oportunităţile identificate în piaţă, suntem siguri că banca va ieşi mai puternică din această perioadă dificilă pentru toţi", a declarat Robert Rekkers, directorul general al instituţiei de credit, citat într-un comunicat.

La finele lunii iunie, banca avea active de 19,28 miliarde de lei, în creştere cu 13,36% faţă de valoarea de la 31 decembrie 2008, când au fost de 17,01 miliarde de lei.

Venitul operaţional a fost de 571 de milioane de lei, cu 17% peste valoarea din prima jumătate a anului trecut. Creşterea venitului operaţional a fost influenţată în special de creşterea venitului din operaţiuni financiare şi a celor din dobânzi, arată reprezentanţii băncii.

Cheltuielile operaţionale s-au redus, cu 1,16%, la 338 de milioane de lei, faţă de 342 de milioane de lei la finele primului semestru al anului trecut.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite