Banca Transilvania a dat primul credit "Prima Casă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banca Transilvania a dat primul credit "Prima Casă"
Banca Transilvania a dat primul credit "Prima Casă"

Banca Transilvania şi a aprobat astăzi primul credit în cadrul programului guvernamental "Prima casă" pentru un client din Cluj-Napoca, în vârstă de 25 de ani, care va achiziţiona un apartament cu o cameră, în valoare de 35.500 de euro.

Suma contractată este de 15.500 de euro, pe o perioadă de 10 ani. Primul client BT al programului "Prima Casă" a venit cu un avans de 20.000 de euro, iar rata lunară este de 165 de euro. Dobânda percepută de Banca Transilvania este de 5,099%, respectiv EURIBOR la trei luni, plus patru puncte procentuale. "Ne bucurăm că azi facem primul pas în cadrul programului "Prima Casă", precum şi pentru că acest credit a fost accesat de o persoană tânără, din categoria celor pentru care a fost creat proiectul. Este vorba de un apartament nou, fiind un început în ceea ce priveşte susţinerea sectorului construcţiilor noi. Iniţiativa are şi o componentă socială, ajutând mai ales tinerii să aibă un cămin al lor, în ciuda climatului economic mai puţin favorabil", a spus Gabriela Nistor, directorul executiv în cadrul Băncii Transilvania.Tot astăzi, Banca Transilvania a semnat convenţia cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM). Banca va acorda, prin programul "Prima Casă", credite atât în lei, la dobânda de 10,23% în prezent, respectiv ROBOR 3M + 0%, la care se adaugă comisionul de gestiune de 0,2% pe lună, acesta fiind echivalentul unei marje de 2,4% pe an, cât şi în euro. Creditele sunt acordate pentru achiziţionarea de locuinţe terminate sau în construcţie, precum şi pentru cele care urmează să fie construite, iar plafonul propus de BT este de 17,11 milioane euro.

Şi BRD a dat "Prima Casă"

Prima locuinţă achiziţionată prin credit bancar garantat de stat este un apartament de două camere dintr-un bloc vechi aflat în cartierul bucureştean Colentina. Titularii contractului, soţ şi soţie, au contractat ieri de la BRD un credit bancar de 51.500 euro şi au plătit un avans de 3.000 euro, rata stabilită pentru perioada de 30 ani aferentă creditului fiind de 307 euro/lună. Apartamentul este unul tip confort I decomandat, iar blocul a fost construit în 1986.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite