Banca Transilvania taie dobânzile la depozite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banca Transilvania taie dobânzile la depozite
Banca Transilvania taie dobânzile la depozite

Banca Transilvania (BT) a redus cu 0,25 puncte procentuale nivelul dobânzilor plătite la depozitele în lei, euro şi dolari. În cazul depozitului în dolari, cu o scadenţă la una şi trei luni, ajustarea a fost de jumătate de punct procentual.

Astfel, depozitele clasice la termen în lei, constituite pe o perioadă de una sau trei luni, au acum dobânzi de 9,25% pe an, iar cele cu scadenţa la şase, nouă sau 12 luni - de 9,5% pe an, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru juridice. La depozitul Contul de Economii pentru persoane fizice, bonificaţiile sunt cuprinse între 9% şi 105 pe an, iar pentru companii, între 6,5% şi 7,5% pe an. Depozitul Anotimpuri, constituit pe 45 de zile, are acum o dobândă de 9,25%, Depozitul pe 111 zile - 9,75%, iar depozitul pe 210 zile - 10%.
În ceea ce priveşte depozitele în valută, dobânda la euro este cuprinsă între 3,25% şi 3,75% în funcţie de scadenţă, iar la dolari - între 1,75% şi 3%.

În ultimele luni, mai multe bănci au anunţat reduceri succesive ale dobânzilor la produsele de economisire. astfel, de la dobânzile de peste 15% pe an la lei şi peste 7% pe an la euro, acestea aproape că s-au înjumătăţit. Analiştii anticipează că, până la finele anului, nicio bancă nu va mai oferi bonificaţii la lei de două cifre. De altfel, tot mai multe instituţii bancare au început să ofere dobânzi cu singură cifră.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite