Taxele locale pot fi plătite şi prin card

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Adevărul
Foto:Adevărul

Un număr de 41 de primării, dintre care 25 ale unor reşedinţe de judeţ, acceptă în prezent plata prin card a taxelor locale şi a impozitelor, în urma introducerii acestui serviciu de către Visa Europe şi băncile membre.

Se poartă în continuare discuţii cu reprezentanţii administraţiilor locale din cele mai mari oraşe din ţară pentru a-i încuraja să introducă plata prin card. „Avem ca ţintă să deblocăm reţeaua de acceptare a plăţilor prin card în toate reşedinţele de judeţ", a declarat Cătălin Creţu, general manager al Visa Europe pentru România.

În plus, cinci dintre primării, printre care se numără Arad, Baia-Mare şi Timişoara, acceptă plata taxelor şi online. „Suntem în negocieri avansate de implementare a plăţilor online şi în sectoarele 3 şi 2", a mai spus Creţu. El a subliniat avantajul necomisionării contribuabilului prin acest serviciu şi potenţialul românilor privind plata prin card având în vedere că doar 12% din operaţiuni sunt efectuate prin POS (Point of Sale).

Visa Europe şi băncile membre desfăşoară în acest an o campanie ce vizează creşterea gradului de informare a românilor despre beneficile plăţilor cu cardul. Campania include şi promovarea plăţii taxelor locale prin card. Pentru acest an, Visa Europe are în vedere introducerea serviciului de plată online şi în rândul societăţilor de asigurare, în special pentru poliţele din segmentul auto.

Lista:

Bucureşti - Sector 1, Sector 2, Sector 3, Sector 5, Sector 6
 Alba Iulia
 Alexandria
 Arad (inclusiv online)
Bacău
Baia Mare (inclusiv online)
Băicoi
Buzău
Cluj-Napoca
Caracal
Câmpia Turzii (inclusiv online)
Deva
Făget
Filiaşi
Galaţi
Giurgiu
Lugoj
Mediaş
Oradea
Satu Mare
Sebeş
Sibiu
Slobozia
Târnăveni
Târgovişte
Târgu Mureş
Târnăveni
Tg. Neamţ
Tg. Secuiesc
Timişoara (inclusiv online)
 Turnu Măgurele
Uricani
Vaslui
Vulcan
 Zalău

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite