Programul „Casa Verde“, la mare căutare chiar şi pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă din prima zi a derulării programului, peste 50 de mureşeni şi-au depus dosarele pentru a obţine fonduri de la Ministerului Mediului.

Oamenii s-au grăbit să acceseze fondurile în condiţiile în care banii se acordă pe principiul „primul venit, primul servit". Sumele sunt fixe:  3.000 de lei pentru cei care vor să cumpere centrale pe bază de peleţi, 6.000 de lei pentru panouri solare şi 8.000 de lei pentru pompe de căldură. Pentru judeţul Mureş sunt alocaţi trei milioane de lei, din totalul de 110 milioane de lei cât sunt acordaţi al nivel naţional.

Produse de proastă calitate

Andrei Munteanu, din Târgu-Mureş, vrea să îşi monteze panouri solare, însă este de părere că nu prea are de unde alege, . „Produsele de la noi sunt de slabă calitate aşa că fac această investiţie în condiţiile în care ar trebui să îmbunătăţesc instalaţia în anii viitori", spune mureşeanul, care se gândeşte că investiţia îl va costa în jur de 4.000 de euro.

De altfel, Andrei Munteanu investeşte doar pentru a avea o susă sigură de apă caldă. Căldura şi-o asigură de la o centrală pe bază de gaz, cu alternativă pe lemn. „În momentul de faţă mă costă destul de mult gazul şi lemnele. Am făcut un calcul şi mă gândesc că aş putea amortiza această investiţie cam în zece ani", a mai spus Andrei Munteanu.

Cei care sunt interesaţi de montarea unor instalaţii ecologice şi vor să obţină bani prin acest program, trebuie să-şi depună cât mai rapid dosarul la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş.

Dosarul trebuie să cuprindă o cerere, o declaraţie pe proprie răspundere, extras de carte funciară, certificat de atestare fiscală, adeverinţă cu privire la un cont bancar unde să se vireze banii, un plic şi o copie după buletin.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite