TVA pentru maşini, înainte de înscriere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivelul Ministerului Economiei şi Finanţelor a fost dezbătut un proiect de modificare a Codului fiscal, una dintre noutăţi constând în faptul că decontul şi plata TVA pentru achiziţiile

La nivelul Ministerului Economiei şi Finanţelor a fost dezbătut un proiect de modificare a Codului fiscal, una dintre noutăţi constând în faptul că decontul şi plata TVA pentru achiziţiile intracomunitare de mijloace de transport noi vor fi efectuate înainte de înmatricularea acestora în România. Măsura este propusă pentru a elimina posibilitatea, în special a persoanelor fizice, de a evita achitarea taxei.

După data de 1 ianuarie 2007, persoanele care nu erau înregistrate în scopuri de TVA, inclusiv persoanele fizice, aveau obligaţia să plătească efectiv TVA pentru achiziţiile de maşini noi.

“Se impune luarea de măsuri legislative pentru a asigura plata TVA de către toate persoanele”, se arată în nota de fundamentare a proiectului citat.

Benzinăriile trebuie înregistrate la Fisc

O altă noutate introdusă în Codul fiscal se referă la firmele care vând en detail carburanţi. Acestea vor fi obligate să se înregistreze la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală până la 31 decembrie 2008.

 Altfel, proprietarii de benzinării riscă amenzi cuprinse între 20.000 şi 100.000 lei, confiscarea sumelor rezultate din vânzare şi oprirea activităţii pentru 1-3 luni.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite