Străinii şi-au dublat capitalul deţinut în firmele româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea investiţiilor străine ca aport la capitalul social al firmelor înregistrate în România a totalizat în primele nouă luni 3,4 miliarde euro. Suma este dublă faţă de nivelul

Valoarea investiţiilor străine ca aport la capitalul social al firmelor înregistrate în România a totalizat în primele nouă luni 3,4 miliarde euro.

Suma este dublă faţă de nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. În perioada ianuarie-septembrie 2007, investiţiile străine au totalizat 1,7 miliarde de euro.

Numărul de firme nou-înfiinţate cu participare străină în primele nouă luni a fost de 9.730, faţă de 11.848 în perioada ianuarie-septembrie 2007.

Astfel, numărul firmelor cu participare străină a ajuns la finele lunii septembrie la peste 157.393, cu un capital social subscris de 21,1 miliarde de euro. În luna septembrie au fost înfiinţate 1.048 de firme cu participare străină, aportul la capital fiind de 8,7 milioane de euro.

Peste 1.000 de firme noi, în septembrie

Topul primelor 40 de companii după valoarea subscrierilor la capitalul social în septembrie este condus de Asiban, cu 25,4 milioane de euro de la acţionarul majoritar din Franţa.

Pe următoarele poziţii se află Compania de Transport Feroviar Bucureşti, cu un capital american, care a primit 24,9 milioane de euro, şi Sapa Profiles din Arad, la care acţionarii suedezi au un aport de 16,6 milioane de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite