Statul ne lasă din nou fără bani- Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de azi scrie despre dobânzile la credite care ar putea exploda din nou din cauza Statului, noua platformă de tranzacţionare a Bursei derivatelor de la Sibiu care va fi lansată anul viitor sau despre MKB Romexterra care vrea să îşi majoreze capitalul social cu peste 50%. Printre alte subiecte, Broker Cluj se arunca în bătălia pe online cu o platformă de tranzacţionare de 200.000 de euro, iar piaţa imobiliară trece la

Statul ne lasă din nou fără bani. În lipsa banilor de la FMI, acesta va trebui să se împrumute de circa 2.5 miliarde de euro pentru achitarea obligaţiilor. Primele care vor sări în ajutorul statului vor fi băncile, lăsând astfel, fără bani firmele şi populaţia. Analiştii susţin că în  aceste condiţii, dobânzile la credite ar putea ''exploda'' din nou, scrie Curierul Naţional.

Prezentul, tranzacţionat pe bursa "viitorului". Noua platformă de tranzacţionare a Bursei derivatelor de la Sibiu, organizarea pieţei spot (care urmează să fie lansată pe 22 ianuarie 2010), precum şi intrumentele derivate deja administrate au fost prezentate brokerilor de către Bursa sibiană, sâmbătă la Păltiniş, scrie Bursa.

MKB Romexterra vrea să îşi majoreze capitalul social cu peste 50%, la 292,35 milioane lei. MKB Romexterra Bank vrea să îşi majoreze capitalul social cu peste 50%, până la 292,35 milioane lei, prin emisiune de noi acţiuni cu valoare nominală de 2,8 lei/unitate, şi să convertească în acţiuni 3 împrumuturi de la banca-mamă în valoare de alte 80,75 milioane lei, scrie Money.

Broker Cluj se arunca în bătălia pe online cu o platformă de tranzacţionare de 200.000 de euro. Broker Cluj (simbol bursier BRK), una dintre cele mai mari firme de brokeraj de pe Bursa de la Bucureşti, va lansa la începutul anului viitor o platformă online pentru tranzacţionarea pe pieţele internaţionale în care a investit circa 200.000 de euro, a afirmat directorul general al Broker Grigore Chiş, scrie Ziarul Financiar.

Piaţa imobiliară, în zodia loviturilor sub centură. În lipsa clienţilor, piaţa imobiliară trece la lovituri sub centură. Organizatorii târgurilor imobiliare tIMOn şi Project Expo, programate să aibă loc la sfârşitul acestei luni, respectiv în prima săptămână din luna decembrie, se află în plin conflict din cauza unui e-mail "fals”, scrie Standard Money.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite