Sorin Popa, BRD: Românii se tem să mai ia credite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După explozia creditului în anii 2005-2007, mulţi românii se tem acum să se mai împrumute, chiar şi cei care se califică, din cauza incertitudinii şi a informaţiilor negative apărute în piaţă, a declarat astăzi Sorin Popa, directorul general adjunct al BRD.

"Clientul nu mai are astăzi apetit pentru credite. Nu noi suntem cei care spunem stop creditării, ci conjunctura actuală şi ştirile negative ce apar în piaţă. Chiar şi cei care se califică pentru un credit se tem să o facă", a spus Popa.

El a mai spus că, în ceea ce priveşte condiţiile de creditare impuse de bancă, gradul de îndatorare s-a înăsprit având în vedere că mulţi români au deja alte credite şi s-au introdus mai multe filtre pentru a proteja banca de o eventuală creştere în viitor a creditelor neperformante.

Sorin Popa a mai spus că programul guvernamental "Prima Casă" s-a dovedit a fi o iniţiativă bună, dar s-a observat o anumită inaccesibilitate a clienţilor la anumite locuinţe în limita plafonului de 60.000 de euro. "S-a observat că în Capitală, de exemplu, preţul imobilelor sare de 60.000 de euro sau sunt oameni care îşi doresc ceva mai sofisticat", a spus Popa.

Directorul general adjunct al BRD consideră că statul ar trebui să fie angrenat şi să cheltuie mai mult pentru revigorarea creditării, cum ar fi investiţiile în construcţii sau în infrastructură. De asemenea, el a punctat importanţa atragerii de investiţii străine.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite