Şi firmele mici apelează la creditele destinate familiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Există tot mai multe cazuri, în rândurile clienţilor noştri, în care beneficiarii de credite private folosesc banii pentru a-şi finanţa, de fapt, afacerile pe care le conduc ca întreprinzători sau ca liber-profesionişti", a declarat ieri, pentru „Adevărul" directorul de comunicare al companiei Provident Financial, Vlad Şandru. El a precizat că fenomenul nu are, deocamdată, o frecvenţă ridicată, dar este posibil ca acest segment să ia o anumită amploare.

Recent, în SUA a fost semnalat faptul că microfinanţatorii - care se adresează de regulă familiilor - sunt apelaţi şi de către micii întreprinzători, lucru calificat drept „îngrijorător" de către analiştii de peste Ocean. La noi, faptul că întreprinzătorii rezolvă mai întâi problemele financiare ale firmei (inclusiv prin microfinanţări de acest fel), apoi pe ale familiei, este considerat de către sociologi ca un semn de responsabilitate.

Plăţi săptămânale

Provident Financial a mai anunţat ieri că împrumutul la domiciliu a devenit opţional, iar banii pot fi primiţi în 48 de ore - spre deosebire de cel clasic, care se acordă prin intermediul unui cont bancar, în aproximativ 10 zile. Microcreditul la domiciliu, preferat de 95% dintre clienţii companiei, poate fi de 400 până la 3.000 de lei, iar rambursarea se face de regulă prin plăţi săptămânale. Se pot negocia, însă, şi rambursări cu frecvenţe mai mari, de exemplu, lunare.

La un împrumut de 1.000 de lei, cu rambursare în 56 de săptămâni, dobânda este de 203 lei şi se percepe un comision de administrare (60 de lei), la care se adaugă plata seviciului de acordare la domiciliu, de 90 de lei, au exemplificat reprezentanţii Provident Financial.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite