Saxo Bank: Bursele lumii îşi vor relua creşterile, câştigurile companiilor sunt încă subevaluate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunile de pe bursele lumii îşi vor recăpăta forţele, după ce acestea au fost lovite de criza datoriei suverane, pentru că scăderile au fost determinate de teama pe termen scurt şi nu a fost justificată de indicatori fundamentali în ceea ce priveşte câştigurile companiilor, potrivit lui Christian Blaabjerg, Chief Equity Strategist la Saxo Bank.

"Sezonul anunţării câştigurilor se apropie de final în Europa şi SUA, iar rezultatele dezvăluie surprize pozitive semnificative. Ne aşteptăm ca acest model să se repete cel puţin în următorul sezon şi, posibil, în următoarele două sezoane, să ducă acţiunile mai sus, testând nivelul de 1225 în S&P500 şi, foarte probabil, să atingă noi maxime (nivelul 1250)", spune Christian Blaabjerg.

Mai mult, analiştii Saxo Bank se aşteaptă ca acţiunile să se întoarcă în a doua parte a anului la nivelurile actuale ca urmare a unui „vânt potrivnic" de la nivel macro.

Peste 75% din companii au depăşit aşteptările în ceea ce priveşte rezultatele raportate, 7% s-au încadrat în estimări şi doar 16% au avut rezultate sub aşteptări.

Veniturile cresc cu 11,8% de la an la an, iar cele ex-financiare cu 13,1%. "Veniturile au fost tiltlul-cheie al acestui trimestru, în timp ce continuăm să vedem companii care îşi depăşesc estimările datorită reducerii costurilor. Costurile forţei de muncă au fost, încă o dată, scăzute, ceea ce demonstrează o continuă lipsă a angajărilor şi precauţie în rândurile majorităţii companiilor", spune Blaabjerg.

Câştigurile au început să îşi revină, chiar dacă nu este o revenire atât de puternică pe cât şi-ar dori unii să fie în acest moment. Câştigurile per acţiune pentru S&P500 sunt prevăzute să ajungă cu 2% peste cifra de anul trecut. Aceasta este revenirea esenţială în formă de „L". În timp ce câştigurile operaţionale per acţiune (EPS) sunt prevăzute să urce cu 90% de la an la an, veniturile per acţiune rămân aproape la acelaşi nivel. Este important să remarcăm totuşi că veniturile nu s-au diminuat substanţial în timpul redresării din 2003 până au intrat în procesul de revenire economică.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite