Românii, mai exigenţi când îşi aleg o asigurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Shaun Russel, directorul comercial al Eureko
Shaun Russel, directorul comercial al Eureko

În ciuda contextului economic dificil, românii au continuat să încheie asigurări de viaţă şi de sănătate în 2009, dar au fost mult mai atenţi în alegerea produsului.

„Românii au continuat să contracteze asigurări de viaţă şi de sănătate, dar se pare că au fost mult mai exigenţi atunci când a fost nevoie să aleagă produsul specific care să le ofere protecţia necesară la un preţ cât mai competitiv", a declarat ShaunRussell, directorul comercial al Eureko.

Compania a încheiet în primele trei trimestre din 2009 cu 20% mai multe poliţe noi pe segmentele viaţă, respectiv sănătate, comparativ cu acelaşi interval din anul anterior. Totuşi, volumul primelor brute subscrise a scăzut cu 8% din cauza anulărilor de contracte cu care asigurătorul s-a confruntat. „Această situaţie a fost experimentată de toate companiile de asigurări", a adăugat Russell.

La începutul lunii mai 2009, Eureko a renunţat la vânzarea de noi poliţe pe segmentul asigurărilor generale pentru a se concentra pe asigurări de viaţă, de sănătate şi pensii. Acum, la mai bine de opt luni, Russell spune că decizia s-a dovedit a fi eficientă, întrucât resursele au fost redirecţionate către segmente care au înregistrat creşteri.

Locul şase pe Pilonul II

Pe piaţa pensiilor administrate privat (Pilonul II), Eureko ocupă locul şase (peste 300.000 de participanţi), iar poziţia se va consolida odată cu finalizarea fuziunii cu fondul KD, estimată în primul trimestru al acestui an. „Momentan, nu excludem posibilitatea achiziţionării unui alt fond de pensii, dar totul se va întâmpla la momentul potrivit", a mai spus directorul comercial al Eureko.

Pentru acest an, compania de asigurări şi-a propus să-şi majoreze cota de piaţă pe toate cele trei segmente pe care activează - asigurări de viaţă, asigurări de sănătate şi pensii private şi să îmbunătăţească portofoliul de produse prin lansarea unora noi, adaptate nevoilor clienţilor.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite