Templeton: România, promiţătoare pentru investitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Templeton: România, promiţătoare pentru investitori
Templeton: România, promiţătoare pentru investitori

Economiile care parcurg un proces de tranziţie, printre care şi România, încep să reprezinte oportunităţi interesante pentru investitorii afşaţi în căutarea "pieţelor emergente de mâine", consideră Mark Mobius, preşedintele executiv al Templeton Asset Management, citat de Bloomberg.

"Slovenia, România, Croaţia, Kazahstan şi Ucraina încep de asemenea să fie promiţătoare.Aceste pieţe în tranziţie arată interesant şi ar putea deveni pieţele emergente de mâine", a scris Mobius, într-un raport publicat de Templeton.
Templeton şi-a deschis, în ultimii ani, birouri în Vietnam şi Dubai având în vedere oportunităţile de investiţii pe care le-a identificat în Asia de Sud-Est şi în aşa-zisele pieţe de frontieră din Orientul Mijlociu.

Pieţele emergente au devenit alternative din ce în ce mai importante pentru marii investitori mondiali, deaoarece "pot oferi profituri mari", spune Mobius, care administrează aproximativ 25 de miliarde de dolari. Intrările de capital pe pieţele emergente au trecut de 123 de miliarde de dolari din 1995 şi până în prezent, cu toate că, anul trecut, din cauza crizei financiare, s-au înregistrat ieşiri de fonduri a căror valoare se ridică la 49 de miliarde de dolari. Dintre acestea, peste 44 de miliarde de dolari au revenit pe aceste pieţe în primele şapte luni ale lui 2009, a afirmat Mobius. În plus, acesta consideră că investitorii ar trebui să aibă "o perspectivă pozitivă pe termen lung" în privinţa acestor active, datorită ratelor de creştere din aceste state în dezvoltare, capacităţii de creştere a consumului şi acumulării de rezerve valutare internaţionale.
În România, Franklin Templeton a câştigat licitaţia pentru administrarea Fondului Proprietatea, deschizând şi o sucursală locală.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite