România poate funcţiona două luni fără gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi se discută, la nivelul  Ministerului Economiei şi Finanţelor, un plan de acţiuni pentru situaţii de urgenţă, aplicabil în această iarnă. Sunt stabilite, astfel, condiţiile de

Astăzi se discută, la nivelul  Ministerului Economiei şi Finanţelor, un plan de acţiuni pentru situaţii de urgenţă, aplicabil în această iarnă. Sunt stabilite, astfel, condiţiile de siguranţă în aprovizionarea cu gaze naturale.

Potrivit documentului, cantitatea de gaze necesară trebuie să fie de trei milioane metri cubi din depozitele de înmagazinare subterană aflate la dispoziţia operatorului sistemului de transport.

Cantitatea totală de gaze înmagazinată pentru acest scop va fi de 180 milioane mc. De asemenea, Romgaz va suplimenta livrările de gaze cu o jumătate de milion mc pe zi. Dacă starea de urgenţă nu a fost generată de reducerea cantităţilor importate, se va recurge la suplimentarea importului de gaze după posibilităţi, conform condiţiilor contractuale.

Consumatorii trebuie să găsesacă alternative

Documentul citat prevede şi întreruperea alimentării cu gaze a marilor consumatori industriali, cantităţile astfel economisite ridicându-se la aproape 16 milioane mc pe zi. Termocentralele ce funcţionează pe bază de gaze naturale sunt obligate să-şi achiziţioneze combustibili lichizi/solizi care să le asigure funcţionarea pe o perioadă de cel puţin 30 de zile şi să efectueze schimbarea combustibilului în caz de urgenţă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite