România, o piaţă atractivă pentru asigurătorii din UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 130 de societăţi au anunţat deja autoritatea română din domeniu că vor să desfăşoare activităţi de profil. Numărul companiilor de asigurări originare din statele Uniunii Europene

Peste 130 de societăţi au anunţat deja autoritatea română din domeniu că vor să desfăşoare activităţi de profil.

Numărul companiilor de asigurări originare din statele Uniunii Europene care au notificat Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) din ţara noastră asupra intenţiei de a activa pe teritoriul României de la începutul anului şi până în luna septembrie se apropie de pragul de 150.

Ţara noastră este o piaţă foarte atractivă pentru asigurătorii europeni. Cu o populaţie numeroasă, produse insuficient dezvoltate şi, în special, necunoscute cetăţenilor, România oferă loc de o dezvoltare puternică şi rapidă, ceea ce o face atractivă printre asigurătorii de top din Europa.

În plus, intrarea ţării noastre în Uniunea Europeană şi alinierea legislativă la aceste standarde fac lucrurile mai uşoare pentru companii. Printre societăţile interesate de prezenţa pe acest teritoriu se numără şi firme din ţările vecine, precum Euroins din Bulgaria, care a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al societăţii Asitrans, dar şi cinci asigurători din Ungaria. În acelaşi timp, 184 de intermediari în domeniu au remis notificări către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

O companie slovenă testează piaţa

De asemenea, şi reversul medaliei este posibil, adică asigurătorii români se pot extinde în ţări din Europa, şi au solicitat deja acest lucru AIG Life şi AIG România. Iar Asitrans, în cadrul strategiei de expansiune a noului acţionar, Euroins Bulgaria, îşi va deschide şi ea, până la sfârşitul anului, o sucursală în Ungaria.

Cea mai mare companie de asigurări din Slovenia, Triglav, se află în căutarea unor oportunităţi de achiziţii în cadrul strategiei de extindere a operaţiunilor sale în Balcani. Triglav este lider de piaţă în trei ţări din Europa de Sud-Est: Slovenia, Muntenegru şi Macedonia. Provocarea asigurătorului, pe lângă listarea la bursa de valori locală, planificată pentru sfârşitul lunii ianuarie 2008, este ocuparea primei poziţii pe pieţele de asigurări din Europa de Sud-Est.

Banca Transilvania a finalizat negocierile cu Groupama, una dintre cele mai mari companii de asigurări din Franţa, pentru vânzarea firmei BT Asigurări, în urma cărora, compania franceză deţine 90%. Groupama se situează pe locul trei în clasamentul celor mai mari companii franceze de profil. Compania oferă diverse produse de asigurări în Franţa, dar are reprezentanţe şi în Grecia, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Spania, Ungaria, Turcia, China şi Vietnam. Preluarea BT Asigurări de către Groupama face parte din strategia de extindere prin achiziţii a asigurătorului, în Europa de Sud şi de Est.

Grupul EFG vindeşi asigurări generale şi de viaţă

MKB Romexterra Bank a preluat în acest an 35% din acţiunile companiei Delta Asigurări. Operaţiunea a avut loc prin intermediul unei majorări de capital social de 7 milioane lei. Astfel, Petromservice şi-a redus participaţia la societatea de asigurări la 64,9%. Compania de asigurări Asitrans îşi va schimba numele în Euroins România, ca urmare a preluării, în cursul acestei veri, de către Eurohold, care a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al companiei. Ulterior, grupul bulgar a contribuit cu patru milioane euro la majorarea de capital social a Asitrans, majorându-şi astfel participaţia la 70%.

Grupul financiar elen EFG Eurobank, acţionarul majoritar al Bancpost, a intrat de la începutul lunii octombrie pe piaţa asigurărilor din România, odată cu lansarea societăţilor EFG Eurolife Asigurări Generale şi EFG Eurolife Asigurări de Viaţă. Investiţia grupului grec se ridică la 24,12 milioane lei.
În prima etapă, societăţile oferă asigurări de viaţă şi asigurări de proprietate ataşate produselor de credit, iar în a doua etapă intenţionează să extindă serviciile cu produse de asigurare pentru firmele mici şi mijlocii (IMM).

Preluările anului

EFG Eurobank, acţionarul majoritar al Bancpost, a intrat pe piaţa asigurărilor din România la începutul lunii octombrie, odată cu lansarea societăţilor EFG Eurolife Asigurări Generale şi EFG Eurolife Asigurări de Viaţă
În cursul acestei veri, Eurohold a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al companiei Asitrans, contribuind ulterior la majorarea capitalului acesteia şi schimbarea numelui în Euroins România

Groupama, una dintre cele mai mari companii de asigurări din Franţa, a finalizat negocierile pentru cumpărarea firmei BT Asigurări, compania franceză deţinând 90% din acţiunile BT Asigurări. Preluarea BT Asigurări face parte din strategia de extindere prin achiziţii a asigurătorului, în Europa de Sud şi de Est
Triglav se află în căutarea unor oportunităţi de achiziţii în cadrul strategiei de extindere a operaţiunilor sale în Balcani.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite