FMI: Băncile-mamă se angajează să menţină expunerea pe România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FMI: Băncile-mamă se angajează să menţină expunerea pe România
FMI: Băncile-mamă se angajează să menţină expunerea pe România

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat astăzi că băncile-mamă ale primelor nouă bănci străine din România au definitivat şi au semnat scrisorile bilaterale de angajament prin care confirmă că grupurile îşi vor menţine expunerea totală pe România, precum şi că vor respecta cerinţele de capital pentru subsidiare.

"Săptămâna trecută, noi paşi au fost realizaţi în implementarea Iniţiativei de Coordonare Bancară pentru Româna. Băncile-mamă ale principalelor nouă bănci cu capital străin din România (Erste Group, Raiffeisen International, Eurobank EFG, National Bank of Greece, Societe Generale, Alpha Bank, Volksbank, Piraeus Bank şi UniCredit), cu o cotă de piaţă de circa 70%, au finalizat şi au semnat scrisorile bilaterale de angajament, pe baza modelului agreat la Bruxelles în mai, cu obiectivele asumate la Viena în martie", a anunţat Fondul.

Astfel, băncile confirmă menţinerea expunerii totale pe România şi a solvabilităţii subsidiarelor peste 10% pe toată durata programului.

În contextul acordului de finanţare externă, o echipă a Comisiei Europene şi a FMI a realizat prima evaluare din România, în care a analizat modul în care băncile şi-au respectat angajamentele. "Angajamentul băncilor străine faţă de România a fost extins şi consolidat prin împrumutul de tip club loan acordat guvernului în iulie", se arată în comunicatul publicat de FMI.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite