E.ON: Mai bine puneam banii la bancă, decât să investim în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
E.ON: Mai bine puneam banii la bancă, decât să investim în România
E.ON: Mai bine puneam banii la bancă, decât să investim în România

Grupul german de utilităţi se arată dezamăgit de îi evoluează afacerile pe pământ mioritic, însă precizează că va continua să investească în România şi în anii următori.

"Pentru E.ON ar fi fost mai avantajos să păstreze banii pe care i-a investit în România în bănci. Vrem să continuăm să investim în România, dar avem nevoie de un mediu corespunzător, de semnale pozitive şi vizibile", a declarat directorul general al E.ON România, Frank Hajdinjak. Potrivit oficialilor grupului german în niciun an de când este prezent pe piaţa din România, nu s-a reuşit prezenatarea către acţionari a unor rezultate financiare îmbucurătoare.

Hajdinjak. a afirmat că activitatea grupului în România este influenţată nagativ şi de datoriile enorme pe care le are CFR. Un alt element este impunerea de către autorităţile locale din Piatra-Neamţ a unei taxe de 70 milioane de lei pe terenurile pe care E.ON are instalaţii, care în opinia lui "nu are bază legală".

Preţul gazelor creşte cu 10% de la 1 octombrie

Şeful diviziei din România a grupului de utilităţi a precizat că la 1 octombrie preţul gazelor importate va creşte cu circa 10%. De asemenea, Hajdinjak a afirmat că E.ON ar putea fi interesat să investească în hidrocentralele sau termocentralele viitoarelor două companii mari energetice pe care statul român vrea să le pună pe picioare.

Grupul german este acţionarul majoritar al fostelor companii de stat Electrica Moldova şi Distrigaz Nord, care au activităţi de distribuţie şi furnizare a electricităţii, respectiv distribuţie de gaze naturale.

E.ON dă afară 2.000 de salariaţi până în 2012


Nemţii au anunţat că în următorii trei ani, numărul angajaţilor va scădea de a 8.500 în prezent, la 6.500. "Anul acesta au plecat din E.ON România circa 1.000 de salariaţi, iar până în 2012, noi, împreună cu companiile pe care le vom avea şi cu partenerii noştri, vom avea 6.500 de salariaţi", a spus Hajdinjak.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite