Banca Românească acordă credite pentru locuinţe din unele ansambluri rezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banca Românească acordă credite pentru locuinţe din unele ansambluri rezidenţiale
Banca Românească acordă credite pentru locuinţe din unele ansambluri rezidenţiale

Banca Românească a anunţat că va finanţa până la 70% din valoarea locuinţelor construite de unii dezvoltatori imobiliari, prin credite ipotecare de până la 300.000 euro. Pentru aceste credite, dobânda va fi egală cu rata EURIBOR la trei luni plus o marjă de 6,3%.

Banca a încheiat parteneriate cu dezvoltatorii ansamblurilor rezidenţiale Greenfield, Vitan Platinum Towers, Werland, Day Residence, South Residence, Green Invest, Upground, precum şi cu cei ai altor proiecte de dimensiuni mai mici din Bucureşti. În provincie, va finanţa achiziţia de locuinţe din ansamblurile Green Park din Iaşi şi Topaz din Bacău

Potrivit băncii, creditul rezidenţial va fi acordat clienţilor cu un venit net lunar de cel puţin 525 lei, doar în monedă europeană şi pe cel mult 35 de ani. Solicitanţii trebuie să aibă între 20 şi 70 de ani, vârstă pe care nu o pot depăşi la scadenţa creditului, şi să aibă rezidenţa temporară sau permanentă în România.

Pentru un credit de 30.000 de euro acordat pe 30 ani, la o dobândă de 7,307% pe an (calculată în funcţie de rata EURIBOR la trei luni din prezent), clienţii trebuie să aibă un venit net lunar de 2.600 lei pentru a plăti o rată lunară de 200 euro. Pentru un împrumut de 100.000 de euro acordat în aceleaşi condiţii, clienţii trebuie să aibă un venit net lunar de 6.600 lei ca să plătească o rată lunară de 667 euro.

Comisionul unic perceput la acordarea creditului este de 1%, iar comisionul de rambursare anticipată este de 2%. În plus, instituţia financiar-bancară nu percepe costuri pentru evaluarea imobilului şi pentru asigurarea locuinţei şi acceptă până la patru codebitori.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite